Eiwitrijke pompoen pannenkoeken
Eiwitrijke pompoen pannenkoeken

Ontbijt

Eiwitrijke pompoen pannenkoeken

  • Ontbijt
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

100 gram fijne havermout of havermeel
80 g pompoen puree
60 ml plantaardige drink
20 g vegan proteïnepoeder blend
1 rijpe banaan
1 el wijnsteenbakpoeder
1 el appelazijn
1 tl speculaaskruiden
Kokosolie, om in te bakken
Toppings: plantaardige variatie op yoghurt, verse bramen & blauwe bessen, pecannoten.

BEreidings wijze

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix het tot een gladde massa. Als het beslag te dik is, voeg dan nog wat extra plantaardige drink toe.
  2. Laat het beslag minstens 5 minuten rusten, zodat het nog wat dikker wordt.
  3. Verwarm wat kokosolie in een pan (met anti-aanbaklaag) op middelhoog vuur. Als de olie heet is, giet dan een deel van het pannenkoekenbeslag in de pan. Laat het pannenkoekje 2-3 minuten bakken, tot je er gemakkelijk een spatel onder kunt schuiven. Bak nog 2-3 minuten aan de andere kant. Herhaal tot al het beslag op is.
  4. Serveer de pannenkoeken met jouw favoriete toppings.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Mattisson.