Bakken
Easy vegan chocoladetaart
- • Bakken
- • 8 personen
- • 502 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g tarwebloem
- • 250 ml sojadrink
- • 200 g chocoladepasta
- • 125 g frambozen
- • 125 g blauwe bessen
- • 100 ml zonnebloemolie
- • 75 g rietsuiker
- • 1 el cacaopoeder
- • 1 tl bakpoeder
- • 1 snuf zout
- • Poedersuiker, om te bestrooien
- • Ook nodig: springvorm van 24 cm, bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Roer de bakpoeder door de bloem. Mix in een mengkom de sojadrink, rietsuiker, zonnebloemolie, cacaopoeder, zout en de vegan chocoladepasta door elkaar.
- Meng beide mengsels voorzichtig door elkaar en giet het beslag in de springvorm. Bak de taart in 45 à 50 minuten gaar.
- Laat de taart afkoelen en haal daarna uit de springvorm. Garneer met frambozen en blauwe bessen en bestrooi met poedersuiker.
Boodschappen lijst
- Zonnebloemolie mild
3,49 500 Ml
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Sojadrink
1,99 1 Liter
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder
1,09 17 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
5,99 1 kg
removeadd product to cart - Cacaopoeder
4,79 250 Gram
removeadd product to cart - Chocoladepasta
4,19 270 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,99 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!