Hoofdgerecht
Curry madras met kip
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 455 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g kippendijfilet
- • 300 ml kippenbouillon
- • 70 g tomatenpuree
- • 50 g gedroogde abrikozen
- • 2 tenen knoflook, schoongemaakt
- • 1 ui, schoongemaakt
- • ½ citroen, uitgeperst
- • 3 el yoghurt
- • 2 el kokosolie
- • 1 el kerrie madras
- • 1 tl komijnpoeder
- • Handje peterselie, ter garnering
BEreidings wijze
- Doe de ui, knoflook, tomatenpuree, citroen, yoghurt, kerrie madras en komijn bij elkaar in het bakje van de staafmixer. Draai er een grof mengsel van.
- Verhit de kokosolie in een grote pan. Bak daarin het kruidenmengsel op vrij hoog vuur tot het lekker gaat ruiken. Dat duurt ongeveer een minuut.
- Doe de in stukken gesneden kippendij erbij. Bak die mee, ook een paar minuten.
- Knip de gedroogde abrikozen met een keukenschaar in stukjes en doe die er ook bij.
- Draai het vuur laag, giet de kippenbouillon erbij en laat alles in ongeveer 15 minuten gaar worden en een beetje inkoken.
- Schep in een grote schaal, knip er wat peterselie boven. Serveer met rijst of freekeh.
Boodschappen lijst
- Gemalen komijn
2,99 25 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Gedroogde abrikozen
5,29 250 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle yoghurt
2,19 1 Liter
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuk
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
7,66 215 Gram
removeadd product to cart - Kerrie Madras
2,79 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!