Bijgerecht
Crostini met rauwe ham en blauwe bessenchutney
- • Bijgerecht
- • 10 personen
- • 132 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 75 g mascarpone
- • 10 schijfjes meergranen stokbrood (of wit)
- • 5 plakjes rauwe ham, gehalveerd
- • Paar takjes tijm
- • Scheut olijfolie
- • BLAUWE BESSENCHUTNEY:
- • 300 g blauwe bessen
- • 1 sjalot, fijngesnipperd
- • 2 el balsamicoazijn (of een fruitazijn)
- • 1 el olijfolie
- • 1 el rietsuiker
- • Snufje kaneel
- • Snufje piment
- • Ook nodig: gesteriliseerd jampotje met deksel
BEreidings wijze
- Verwarm voor de chutney de olijfolie in een pannetje met dikke bodem en fruit hierin het sjalotje glazig. Voeg de rest van de chutneyingrediënten toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet daarna het vuur meteen laag. Stamp het mengsel fijn in de pan en laat ca. 15 minuten pruttelen, of totdat het is ingedikt.
- Schenk de hete chutney direct in een gesteriliseerde pot en sluit af. Laat afkoelen en zet vervolgens in de koeling om koud te worden (minimaal 4 uur).
- Verwarm voor de crostini de oven voor op 180°. Besprenkel de schijfjes stokbrood met olijfolie. Toast ze in de oven in 5 tot 10 minuten krokant (let op verbranden, keer eventueel halverwege). Laat afkoelen.
- Leg de crostini op een serveerplank of bord en bestrijk met de mascarpone. Leg op elke crostini een half plakje rauwe ham. Schep er een lepel blauwe bessenchutney op en maak af met een klein takje of een paar blaadjes verse tijm. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Kaneel
4,29 40 Gram
removeadd product to cart - Tijm
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Pimentón de la vera
3,89 40 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
4,59 1 kg
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
6,89 250 Ml
removeadd product to cart - Rauwe ham
4,19 100 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,99 125 Gram
removeadd product to cart - Mascarpone
4,79 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!