Couscous met harissa, geroosterde pompoen en lente-ui
Couscous met harissa, geroosterde pompoen en lente-ui

Lunch

Couscous met harissa, geroosterde pompoen en lente-ui

  • Lunch
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

800 g pompoen, in blokjes (schoongemaakt gewicht)
180 g couscous
8 lente uitjes, alleen het witte gedeelte, in de lengte gehalveerd
Handje babyspinzie, gewassen en gedroogd
1 el boter
Zout & peper
HARISSA:
3 teentjes knoflook
3 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
2 handjes koriander
4 el olijfolie
1 el tomatenketchup
1 el gemalen komijnzaad

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Leg de pompoenblokjes en de lente-uitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en besprenkel met 2 eetlepels van de olijfolie. Rooster 10 minuten in de oven en keer dan de pompoen en uitjes om. Rooster nog eens 10 minuten.
  3. Meng intussen de harissa met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel ketchup tot een smeuïge pasta.
  4. Giet 350 ml kokend water over de couscous (of volg de aanwijzingen op de verpakking) en meng de boter erdoor. Dek af met folie en laat 5 minuten staan.
  5. Roer de couscous luchtig los met een vork en verdeel over 4 diepe borden. Beleg met de pompoen en de uitjes, garneer met wat spinazieblaadjes en lepel de harissapasta erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst