Bakken
Courgettemuffins van amandelmeel met blauwe kaas
- • Bakken
- • 8 personen
- • 226 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g courgette, grof geraspt
- • 200 g amandelmeel
- • 125 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 50 g havermout
- • 50 g blauwe kaas, verbrokkeld
- • 30 g zonnebloempitten
- • 7 g bakpoeder
- • 3 eieren, losgeklopt
- • 1 tl paprikapoeder
- • Zout & peper
- • Ook nodig: muffintray met 12 holtes, bekleed met muffinvormpjes
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Leg de geraspte courgette in een vergiet en bestrooi met 1 theelepel zout; vermeng en laat uitlekken.
- Meng intussen het amandelmeel met de havermout, bakpoeder, zonnebloempitten, blauwe kaas, parmezaan, paprikapoeder, peper en zout.
- Knijp de courgette heel goed uit zodat het veel vocht verliest. Dep daarna droog.
- Voeg eieren en courgette toe aan het amandelmeel-kaasmengsel en meng goed.
- Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak goudbruin en gaar in ca. 20 minuten in de oven.
Boodschappen lijst
- Bakpoeder
1,09 17 Gram
removeadd product to cart - Blauwe korenbloem 60+
4,69 150 Gram
removeadd product to cart - Amandelmeel
5,35 200 Gram
removeadd product to cart - Courgette
2,29 2 stuk
removeadd product to cart - Havermout
2,09 600 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloempitten
1,89 250 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
5,99 150 Gram
removeadd product to cart - Milde paprikapoeder
2,19 30 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!