Bakken
Courgettemuffins van amandelmeel met blauwe kaas
- • Bakken
- • 8 personen
- • 226 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g courgette, grof geraspt
- • 200 g amandelmeel
- • 125 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 50 g havermout
- • 50 g blauwe kaas, verbrokkeld
- • 30 g zonnebloempitten
- • 7 g bakpoeder
- • 3 eieren, losgeklopt
- • 1 tl paprikapoeder
- • Zout & peper
- • Ook nodig: muffintray met 12 holtes, bekleed met muffinvormpjes
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Leg de geraspte courgette in een vergiet en bestrooi met 1 theelepel zout; vermeng en laat uitlekken.
- Meng intussen het amandelmeel met de havermout, bakpoeder, zonnebloempitten, blauwe kaas, parmezaan, paprikapoeder, peper en zout.
- Knijp de courgette heel goed uit zodat het veel vocht verliest. Dep daarna droog.
- Voeg eieren en courgette toe aan het amandelmeel-kaasmengsel en meng goed.
- Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak goudbruin en gaar in ca. 20 minuten in de oven.
Boodschappen lijst
- Bakpoeder
1,09 3 stuks
removeadd product to cart - Blauwe korenbloem
7,18 180 Gram
removeadd product to cart - Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Courgette
4,19 2 stuks
removeadd product to cart - Havermout
1,89 600 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Zonnebloempitten
1,59 250 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart - Milde paprikapoeder
2,59 30 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!