Coleslaw met kombucha-ranchdressing
Coleslaw met kombucha-ranchdressing

Salade

Coleslaw met kombucha-ranchdressing

  • Salade
  • 2 personen
  • 476 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g rode kool, in dunne reepjes
200 g witte kool, in dunne reepjes
100 ml yoghurt Griekse stijl of vegan alternatief
100 ml (vegan) mayonaise
50 ml kombucha zero gember citroen
15 g peterselie, gehakt
1 winterpeen, in flinterdunne reepjes
1 sjalot, grof gehakt
1 kleine rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, grof gehakt
2 el bieslook, fijngehakt
2 el dille, fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Blend de (vegan) Griekse yoghurt, mayonaise, kombucha, sjalot en knoflook in een hoge maatbeker met de staafmixer tot een gladde dressing. Roer de bieslook en dille erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng de dressing door alle gesneden groenten behalve de peterselie. Dek de salade af en zet zeker 4 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  3. Meng voor het serveren de peterselie door de coleslaw.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.