Hoofdgerecht
Cavolo Nero met tofucroutons en broccoli
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 325 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g tofu, in kleine dobbelsteentjes (het liefst een paar dagen van tevoren gemarineerd)
- • 75 g shiitake, grote in stukken
- • 10 cherrytomaatjes
- • 4 bladen cavolo nero, in grove stukken
- • 3 bosui, in ringetjes
- • ½ stronk broccoli
- • MARINADE:
- • 2 el rode wijnazijn
- • 2 el olijfolie
- • 2 tl balsamicocrème
- • 1 tl gedroogde basilicum
- • 1 tl zeezout
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet over de tofu. Schep alles in een schone weckpot, sluit goed af en zet minimaal een nacht in de koeling.
- Zet een koekenpan op hoog vuur. Schep de tofublokjes vanuit de pot (marinade bewaren) in een pan en bak ze krokant en goudbruin tot een soort croutons. Voeg de bosui, cavolo nero en broccoli toe en de rest van de marinade. Bak alles in ca. 6 minuten beetgaar, schep regelmatig om.
- Doe de shiitakes en de tomaatjes erbij en zet het vuur laag. Laat het geheel nog 2 minuten bakken en serveer daarna meteen.
Boodschappen lijst
- Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Cherrytomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Basilicum
2,49 15 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Tofu naturel
2,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2018.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!