Salade
Caesar Salad
- • Salade
- • 4 personen
- • 315 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 (of 2) kleine kroppen bindsla
- • 2 sneetjes oud brood zonder korst, in dobbelsteentjes
- • 4 el olijfolie + extra voor de croutons
- • 2 teentjes knoflook, gepeld en 1 ervan geperst
- • 3 eieren, hardgekookt, gepeld en elk in 4 parten gesneden
- • 3 el yoghurt
- • sap van ¼ citroen
- • paar druppels worcestershiresaus
- • 1 blikje sardines (of ansjovisfilets), uitgelekt
- • 50 g geraspte oude kaas
- • versgemalen peper en zout
BEreidings wijze
- Maak de slablaadjes los van de nerf en was ze. Droog de sla liefst in een slacentrifuge of dep goed droog.
- Besprenkel de broodblokjes rondom met olijfolie en meng het geperste teentje knoflook erdoor. Bestrooi met zout. Bak de blokjes krokant in een koekenpan, regelmatig omschudden. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng met de staafmixer de yoghurt met olijfolie, citroensap, een teentje knoflook, worcestershiresaus en 2 van de sardinefilets tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de sla aan met de helft van de dressing en verdeel over 4 borden.
- Leg de partjes ei erbij, de overgebleven sardines, oude kaas en de croutons. Schep er de rest van de dressing over en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Bindsla (little gem)
2,29 2 stuks
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,39 1 Liter
removeadd product to cart - Worcestershiresaus
4,29 140 Gram
removeadd product to cart - Sardinefilets in olijfolie
4,99 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!