Brownies met studentenhaver en zeezout
Brownies met studentenhaver en zeezout

Dessert

Brownies met studentenhaver en zeezout

  • Dessert
  • 4 personen
  • 695 kcal / portie

Ingrediënten lijst

220 g rietsuiker
125 g pure chocolade
125 g boter
125 g bloem
2 eieren
80 g studentenhaver
1 el bakpoeder
Pinch zeezout
Optioneel:2 el poedersuiker
Ook nodig: bakblik of ovenschaal van 15x25cm, bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de suiker met de eieren luchtig in de keukenmachine met garde (of met een elektrische handmixer).
  3. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie (in een vuurvast schaaltje hangend boven een pan met een laag kokend water). Giet bij het eimengsel en meng rustig door elkaar. Voeg daarna bloem en bakpoeder toe en een pinch zeezout. Meng de studentenhaver er handmatig, met een lepel, door.
  4. Schep het beslag in het bakblik en gaar in de oven in ca. 18 à 20 minuten. Laat afkoelen en garneer met poedersuiker.

Boodschappen lijst

Tips

De volle, zoete smaak van Gulpener IJsbock doet het heel goed bij deze zachte brownies die smelten in je mond. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.