Dessert
Brownies met studentenhaver en zeezout
- • Dessert
- • 4 personen
- • 695 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 220 g rietsuiker
- • 125 g pure chocolade
- • 125 g boter
- • 125 g bloem
- • 2 eieren
- • 80 g studentenhaver
- • 1 el bakpoeder
- • Pinch zeezout
- • Optioneel:2 el poedersuiker
- • Ook nodig: bakblik of ovenschaal van 15x25cm, bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix de suiker met de eieren luchtig in de keukenmachine met garde (of met een elektrische handmixer).
- Smelt de chocolade met de boter au bain-marie (in een vuurvast schaaltje hangend boven een pan met een laag kokend water). Giet bij het eimengsel en meng rustig door elkaar. Voeg daarna bloem en bakpoeder toe en een pinch zeezout. Meng de studentenhaver er handmatig, met een lepel, door.
- Schep het beslag in het bakblik en gaar in de oven in ca. 18 à 20 minuten. Laat afkoelen en garneer met poedersuiker.
Boodschappen lijst
- IJsbock
2,79 30 cl
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
4,59 1 kg
removeadd product to cart - Pure chocolade 80%
3,99 85 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Studentenhaver
4,59 250 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
De volle, zoete smaak van Gulpener IJsbock doet het heel goed bij deze zachte brownies die smelten in je mond. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!