Brownie & Berry Cheesecake
Brownie & Berry Cheesecake

Bakken

Brownie & Berry Cheesecake

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

DEEG:
400 gram zoete aardappels
100 gram amandelmeel
100 gram rijstmeel
100 gram medjoul dadels, in kleine stukjes
3 eieren
6 eetl. cacao
3 eetl. agavesiroop
1 eetl. kokosolie of roomboter
1 eetl. bakpoeder
Scheutje (plantaardige) melk
Snufje zout
VULLING:
500 gram kwark of kokosyoghurt
6 blaadjes gelatine
4 eetl. agavesiroop
1 theel. vanille extract of 1 vanillestokje
Scheutje citroensap
½ theel. xanthaagom (optioneel, om het luchtiger te maken)
TOPLAAG:
200 gram bosvruchten
2 blaadjes gelatine
Scheutje sinaasappelsap

BEreidings wijze

  1. De bodem:
  2. Verwarm de oven voor op 175℃.
  3. Kook de zoete aardappelblokjes fluweelzacht (tip: voeg evt. een kaneelstokje toe tijdens het koken voor meer smaak).
  4. Mix de eieren met de agavesiroop in ca. 5 minuten tot een lobbige massa.
  5. Doe ondertussen de melen, bakpoeder, dadels, kokosolie/ roomboter en de cacao in een mengkom en kneed het mengsel tot een egaal deeg.
  6. Voeg vervolgens de zoete aardappel toe en meng er zo nodig een scheutje (plantaardige) melk doorheen.
  7. Meng de lobbige eieren door het deeg.
  8. Roer het deegmengsel goed door elkaar zodat er geen klontjes achterblijven.
  9. Vet een ronde bakvorm of een cakevorm van 18 cm doorsnede in met wat kokosolie of roomboter en giet het beslag in de vorm.
  10. Zet de taart in de oven en bak deze 35-40 minuten in de oven. De taart is klaar als de korst mooi bruin is geworden en een satéprikker droog uit de taart komt. Let op! Elke oven is anders, het kan zijn dat de baktijd korter of langer is.
  11. Laat de browniebodem afkoelen.
  12. De vulling:
  13. Week de blaadjes gelatine in een bakje water.
  14. Klop ondertussen de kwark of kokosyoghurt met het zoetmiddel, citroensap, xanthaangom en de vanille 5-10 minuten met een mixer. Je zal merken dat je even geduld moet hebben om een luchtige vulling te creëren.
  15. Knijp ondertussen de blaadjes gelatine uit en verwarm deze in een pannetje water in een paar eetlepels water. Blijf goed roeren. Wanneer de gelatine is opgelost kun je het mengsel voorzichtig toevoegen aan het yoghurtmengsel. Laat de mixer vervolgens nog even z’n werk doen. Geduld is immers een schone zaak!
  16. Giet het kwarkmengsel bovenop de afgekoelde bodem. Zet de bodem in de koelkast zodat de vanillelaag op kan stijven.
  17. De toplaag:
  18. Ondertussen kun je beginnen met het kleurrijke bosvruchtentapijtje. Ontdooi de bosvruchten en week ondertussen de blaadjes gelatine in een bakje water. Wanneer de gelatineblaadjes zacht genoeg zijn kun je deze toevoegen aan het bosvruchtenmengsel. Verwarm het mengsel op een laag pitje en blijf roeren. Laat het mengsel iets afkoelen nadat de gelatine is opgelost.
  19. Wanneer de vanillelaag stijf genoeg is kun je dit verrukkelijke mengsel over de vanillelaag draperen. Wauw, wat een plaatje! Je waant je ineens op een tropische eiland! Zet de bakvorm weer in de koelkast voor ongeveer 2 uur.

Boodschappen lijst

Tips

Geen rijstmeel in huis? Vervang het door haver- of boekweitmeel. Geen agavesiroop in huis? Vervang het door honing of kokosbloesemsuiker.