Bakken
Brownie & Berry Cheesecake
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • DEEG:
- • 400 g zoete aardappels
- • 100 g amandelmeel
- • 100 g rijstmeel
- • 100 g medjoul dadels, in kleine stukjes
- • 3 eieren
- • 6 el cacao
- • 3 el agavesiroop
- • 1 el kokosolie of roomboter
- • 1 el bakpoeder
- • Scheutje (plantaardige) melk
- • Snufje zout
- • VULLING:
- • 500 g kwark of kokosyoghurt
- • 6 blaadjes gelatine
- • 4 el agavesiroop
- • 1 tl vanille extract of 1 vanillestokje
- • Scheutje citroensap
- • ½ tl xanthaagom (optioneel, om het luchtiger te maken)
- • TOPLAAG:
- • 200 g bosvruchten
- • 2 blaadjes gelatine
- • Scheutje sinaasappelsap
BEreidings wijze
- De bodem:
- Verwarm de oven voor op 175℃.
- Kook de zoete aardappelblokjes fluweelzacht (tip: voeg evt. een kaneelstokje toe tijdens het koken voor meer smaak).
- Mix de eieren met de agavesiroop in ca. 5 minuten tot een lobbige massa.
- Doe ondertussen de melen, bakpoeder, dadels, kokosolie/ roomboter en de cacao in een mengkom en kneed het mengsel tot een egaal deeg.
- Voeg vervolgens de zoete aardappel toe en meng er zo nodig een scheutje (plantaardige) melk doorheen.
- Meng de lobbige eieren door het deeg.
- Roer het deegmengsel goed door elkaar zodat er geen klontjes achterblijven.
- Vet een ronde bakvorm of een cakevorm van 18 cm doorsnede in met wat kokosolie of roomboter en giet het beslag in de vorm.
- Zet de taart in de oven en bak deze 35-40 minuten in de oven. De taart is klaar als de korst mooi bruin is geworden en een satéprikker droog uit de taart komt. Let op! Elke oven is anders, het kan zijn dat de baktijd korter of langer is.
- Laat de browniebodem afkoelen.
- De vulling:
- Week de blaadjes gelatine in een bakje water.
- Klop ondertussen de kwark of kokosyoghurt met het zoetmiddel, citroensap, xanthaangom en de vanille 5-10 minuten met een mixer. Je zal merken dat je even geduld moet hebben om een luchtige vulling te creëren.
- Knijp ondertussen de blaadjes gelatine uit en verwarm deze in een pannetje water in een paar eetlepels water. Blijf goed roeren. Wanneer de gelatine is opgelost kun je het mengsel voorzichtig toevoegen aan het yoghurtmengsel. Laat de mixer vervolgens nog even z’n werk doen. Geduld is immers een schone zaak!
- Giet het kwarkmengsel bovenop de afgekoelde bodem. Zet de bodem in de koelkast zodat de vanillelaag op kan stijven.
- De toplaag:
- Ondertussen kun je beginnen met het kleurrijke bosvruchtentapijtje. Ontdooi de bosvruchten en week ondertussen de blaadjes gelatine in een bakje water. Wanneer de gelatineblaadjes zacht genoeg zijn kun je deze toevoegen aan het bosvruchtenmengsel. Verwarm het mengsel op een laag pitje en blijf roeren. Laat het mengsel iets afkoelen nadat de gelatine is opgelost.
- Wanneer de vanillelaag stijf genoeg is kun je dit verrukkelijke mengsel over de vanillelaag draperen. Wauw, wat een plaatje! Je waant je ineens op een tropische eiland! Zet de bakvorm weer in de koelkast voor ongeveer 2 uur.
Boodschappen lijst
- Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Agavesiroop
3,79 250 Ml
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Gelatine
2,19 12 stuks
removeadd product to cart - Rijstmeel
2,99 350 Gram
removeadd product to cart - Cacaopoeder
8,99 250 Gram
removeadd product to cart - Kokos naturel
3,75 350 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,99 125 Gram
removeadd product to cart - Sinaasappelsap
1,99 200 Ml
removeadd product to cart - Bourbon vanillestokjes
7,99 2 stuks
removeadd product to cart - Sojadrink
1,99 1 Liter
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Geen rijstmeel in huis? Vervang het door haver- of boekweitmeel. Geen agavesiroop in huis? Vervang het door honing of kokosbloesemsuiker.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!