Hoofdgerecht
Broodje kipshoarma met zelfgemaakte shoarma-specerijenmix
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 376 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g kipdijbeenfilet, in reepjes
- • 100 g crème fraîche
- • 10 blaadjes munt, fijngesneden
- • 4 pitabroodjes
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 zak veldsla
- • 1 limoen, het sap
- • Klein handje peterselie of koriander, fijngehakt
- • SPECERIJENMENGSEL:
- • 2 el berbere kruiden
- • 1 el gemalen kurkuma
- • 1 el gemalen komijnzaad
- • 1 el knoflookpoeder
- • 1 el gemalen korianderzaad
- • 1 el gemalen karwijzaad
- • 1 el kaneel
- • ½ el gemalen peper
BEreidings wijze
- Meng alle shoarmaspecerijen door elkaar en wrijf de reepjes kipdijbeenfilet in met 3 eetlepels van dit mengsel. Laat even intrekken.
- Roer een sausje van de crème fraîche met de knoflook, het limoensap, de gesneden munt en zout naar smaak. Schep in een schaaltje en bestrooi met een beetje specerijenmix.
- Bak de kip in hete olie rondom bruin en gaar, breng op smaak met zout en voeg naar smaak wat extra shoarmaspecerijen toe. Bestrooi met groene kruiden.
- Verwarm de broodjes in de broodrooster en snijd ze door. Serveer bij de kip, samen met de veldsla en het sausje.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
3,39 40 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Pitabroodjes wit
2,39 4 stuks
- Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Karwijzaad
2,99 45 Gram
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,49 30 Gram
removeadd product to cart - Gemalen knoflook
3,99 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!