Hoofdgerecht
Broodje kipshoarma met zelfgemaakte shoarma-specerijenmix
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 376 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g kipdijbeenfilet, in reepjes
- • 100 g crème fraîche
- • 10 blaadjes munt, fijngesneden
- • 4 pitabroodjes
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 zak veldsla
- • 1 limoen, het sap
- • Klein handje peterselie of koriander, fijngehakt
- • SPECERIJENMENGSEL:
- • 2 el berbere kruiden
- • 1 el gemalen kurkuma
- • 1 el gemalen komijnzaad
- • 1 el knoflookpoeder
- • 1 el gemalen korianderzaad
- • 1 el gemalen karwijzaad
- • 1 el kaneel
- • ½ el gemalen peper
BEreidings wijze
- Meng alle shoarmaspecerijen door elkaar en wrijf de reepjes kipdijbeenfilet in met 3 eetlepels van dit mengsel. Laat even intrekken.
- Roer een sausje van de crème fraîche met de knoflook, het limoensap, de gesneden munt en zout naar smaak. Schep in een schaaltje en bestrooi met een beetje specerijenmix.
- Bak de kip in hete olie rondom bruin en gaar, breng op smaak met zout en voeg naar smaak wat extra shoarmaspecerijen toe. Bestrooi met groene kruiden.
- Verwarm de broodjes in de broodrooster en snijd ze door. Serveer bij de kip, samen met de veldsla en het sausje.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,69 125 ml
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,59 40 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
2,99 40 Gram
removeadd product to cart - Limoenen
1,89 200 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
7,66 215 Gram
removeadd product to cart - Pitabroodjes wit
2,39 4 stuk
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,69 35 Gram
removeadd product to cart - Karwijzaad
2,49 45 Gram
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,09 30 Gram
removeadd product to cart - Gemalen knoflook
3,49 45 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!