Hoofdgerecht
Broccolitaart met ui en gorgonzola
- • Hoofdgerecht
- • 6 personen
- • 523 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • BODEM:
- • 600 g broccoli, in roosjes
- • 90 g amandelmeel
- • 25 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 3 eieren
- • Zout & peper
- • VULLING:
- • 250 ml crème fraîche
- • 150 g gorgonzola, verkruimeld
- • 4 eieren
- • 3 rode uien, in dunne halve ringen
- • 3 gele uien, in dunne halve ringen
- • 2 el zonnebloemolie
- • 2 tl pizzakruiden
- • Ook nodig: keukenmachine & taartvorm van 24 cm
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maal de broccoliroosjes fijn in de keukenmachine. Doe dit eventueel in delen. Roer er vervolgens met de hand het amandelmeel, de parmezaan, de eieren en versgemalen zout en peper door tot je een samenhangend geheel hebt.
- Bekleed de taartvorm met bakpapier. Verdeel het broccolideeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten van de vorm en druk goed aan. Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de uien in 10 minuten lichtbruin en zacht.
- Haal de vorm uit de oven en verdeel de gebakken uien over de bodem.
- Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de gorgonzola, kruiden, peper en zout toe. Schenk over de uien. Bak de taart in 20-25 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Pizzakruiden
2,99 13 Gram
removeadd product to cart - Eieren
4,99 10 stuks
removeadd product to cart - Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
3,59 500 Ml
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,99 150 Gram
removeadd product to cart - Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 60 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!