Broccolitaart met ui en gorgonzola
Broccolitaart met ui en gorgonzola

Hoofdgerecht

Broccolitaart met ui en gorgonzola

  • Hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 523 kcal / portie

Ingrediënten lijst

BODEM:
600 g broccoli, in roosjes
90 g amandelmeel
25 g Parmigiano Reggiano, geraspt
3 eieren
Zout & peper
VULLING:
250 ml crème fraîche
150 g gorgonzola, verkruimeld
4 eieren
3 rode uien, in dunne halve ringen
3 gele uien, in dunne halve ringen
2 el zonnebloemolie
2 tl pizzakruiden
Ook nodig: keukenmachine & taartvorm van 24 cm

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maal de broccoliroosjes fijn in de keukenmachine. Doe dit eventueel in delen. Roer er vervolgens met de hand het amandelmeel, de parmezaan, de eieren en versgemalen zout en peper door tot je een samenhangend geheel hebt.
  3. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Verdeel het broccolideeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten van de vorm en druk goed aan. Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de uien in 10 minuten lichtbruin en zacht.
  5. Haal de vorm uit de oven en verdeel de gebakken uien over de bodem.
  6. Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de gorgonzola, kruiden, peper en zout toe. Schenk over de uien. Bak de taart in 20-25 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 60 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2020.