Hoofdgerecht

Broccoli met gnocchi, ricotta en olijven

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 558 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g broccoli, in bite-size roosjes gesneden
4 el olijfolie
500 g verse gnocchi
4 bosuitjes, in ringen
100 g ricotta (of crème fraîche)
6 el gezouten noten, grof gehakt
± 30 zwarte olijven zonder pit
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Kook de broccoli beetgaar in gezouten water (3-4 minuten.) Giet af en laat uitdampen.
  2. Verhit de olie in een bakpan en bak hierin de gnocchi 6-8 minuten.
  3. Voeg na 5 minuten de bosui, broccoli, ricotta, noten en zwarte olijven toe.
  4. Breng op smaak met zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente Broccoli is een supergezonde groente die je van kop tot kont kunt eten. Broccoli bevat veel vezels, antioxidanten en vitamines en is bovendien mineraalrijk. Dit komt omdat je bij broccoli de nog gesloten bloemknoppen eet. Hierin zitten veel voedingsstoffen opgeslagen, vergelijkbaar met kiemen. Ook het stammetje van de broccoli kun je eten. Alleen de harde buitenkant eraf schillen, het stammetje in dunne schijfjes snijden en even fruiten in de koekenpan.