Hoofdgerecht
Broccoli met gnocchi, ricotta en olijven
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 558 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g broccoli, in bite-size roosjes gesneden
- • 4 el olijfolie
- • 500 g verse gnocchi
- • 4 bosuitjes, in ringen
- • 100 g ricotta (of crème fraîche)
- • 6 el gezouten noten, grof gehakt
- • ± 30 zwarte olijven zonder pit
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Kook de broccoli beetgaar in gezouten water (3-4 minuten.) Giet af en laat uitdampen.
- Verhit de olie in een bakpan en bak hierin de gnocchi 6-8 minuten.
- Voeg na 5 minuten de bosui, broccoli, ricotta, noten en zwarte olijven toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
Boodschappen lijst
- Gemengde noten
5,89 250 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
10,95 1 Liter
removeadd product to cart - Verse gnocchi
3,69 400 Gram
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Ricotta
3,59 250 Gram
removeadd product to cart - Pitloze zwarte olijven
4,49 180 GRAM
removeadd product to cart - Broccoli
2,39 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente Broccoli is een supergezonde groente die je van kop tot kont kunt eten. Broccoli bevat veel vezels, antioxidanten en vitamines en is bovendien mineraalrijk. Dit komt omdat je bij broccoli de nog gesloten bloemknoppen eet. Hierin zitten veel voedingsstoffen opgeslagen, vergelijkbaar met kiemen. Ook het stammetje van de broccoli kun je eten. Alleen de harde buitenkant eraf schillen, het stammetje in dunne schijfjes snijden en even fruiten in de koekenpan.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!