Soep
Bouillon met shiitake en lente-ui
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 l koude groentebouillon
- • 100 g taugé
- • 2 lenteuitjes, fijngesneden
- • 1 schaaltje verse shiitake, in reepjes
- • 1 el sojasaus
- • ½ rode peper, fijngehakt zonder zaadjes
- • Optioneel: fijngesneden koriander
BEreidings wijze
- Giet de koude bouillon in een pan en voeg de shiitakes toe. Breng aan de kook, temper het vuur en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Roer de sojasaus door de bouillon.
- Verdeel de lente-ui en taug. over 4 kommetjes. Schenk de bouillon erover (verdeel de shiitakes goed) en garneer met lente-ui, chilipeper en eventueel koriander.
Boodschappen lijst
- Shiitake
2,99 100 Gram
removeadd product to cart - Shoyu (mild)
3,39 145 ML
removeadd product to cart - Taugé
1,39 135 Gram
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!