Bouillon met shiitake en lente-ui
Bouillon met shiitake en lente-ui

Soep

Bouillon met shiitake en lente-ui

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 l koude groentebouillon
100 g taugé
2 lenteuitjes, fijngesneden
1 schaaltje verse shiitake, in reepjes
1 el sojasaus
½ rode peper, fijngehakt zonder zaadjes
Optioneel: fijngesneden koriander

BEreidings wijze

  1. Giet de koude bouillon in een pan en voeg de shiitakes toe. Breng aan de kook, temper het vuur en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Roer de sojasaus door de bouillon.
  3. Verdeel de lente-ui en taug. over 4 kommetjes. Schenk de bouillon erover (verdeel de shiitakes goed) en garneer met lente-ui, chilipeper en eventueel koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2013.