Hoofdgerecht
Bonen-kikkererwtenstoof met chorizo en sinaasappel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 550 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g bonenmix (blik), uitgelekt
- • 400 g gepelde tomatenblokjes (blik)
- • 350 g kikkererwten (pot), uitgelekt
- • 100 g droge worst chorizo, in stukjes
- • 100 g gerookte spekreepjes
- • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 2 uien, gesnipperd
- • 1 rode paprika, in reepjes
- • 1 sinaasappel, rasp en sap
- • 2 knoflooktenen, geperst
- • 2 el peterselie, grof gehakt
- • 2 el tijm, grof gehakt
- • zout & peper, gemalen
BEreidings wijze
- Bak de spekjes rustig uit in een ruime bakpan totdat ze krokant zijn.
- Voeg de gesnipperde ui, knoflook en tijm toe en bak ca. 5 minuten mee. Blus af met de tomatenblokjes en het sap van de sinaasappel en schep de cherrytomaatjes en de paprika erdoor. Laat op laag vuur rustig even pruttelen.
- Voeg de kikkererwten, bonenmix en sinaasappelrasp toe, breng op smaak met zout en peper, en laat eventueel nog wat verder inkoken.
- Voeg als laatste de chorizo toe. Schep om en garneer met peterselie.
Boodschappen lijst
- Bonenmix
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,99 350 Gram
removeadd product to cart - Droge worst chorizo
5,49 110 Gram
removeadd product to cart - Gerookte spekreepjes
5,54 200 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie
2,59 70 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!