Bonen-kikkererwtenstoof met chorizo en sinaasappel
Bonen-kikkererwtenstoof met chorizo en sinaasappel

Hoofdgerecht

Bonen-kikkererwtenstoof met chorizo en sinaasappel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g bonenmix (blik), uitgelekt
400 g gepelde tomatenblokjes (blik)
350 g kikkererwten (pot), uitgelekt
100 g droge worst chorizo, in stukjes
100 g gerookte spekreepjes
10 cherrytomaatjes, gehalveerd
2 uien, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
1 sinaasappel, rasp en sap
2 knoflooktenen, geperst
2 el peterselie, grof gehakt
2 el tijm, grof gehakt
zout & peper, gemalen

BEreidings wijze

  1. Bak de spekjes rustig uit in een ruime bakpan totdat ze krokant zijn.
  2. Voeg de gesnipperde ui, knoflook en tijm toe en bak ca. 5 minuten mee. Blus af met de tomatenblokjes en het sap van de sinaasappel en schep de cherrytomaatjes en de paprika erdoor. Laat op laag vuur rustig even pruttelen.
  3. Voeg de kikkererwten, bonenmix en sinaasappelrasp toe, breng op smaak met zout en peper, en laat eventueel nog wat verder inkoken.
  4. Voeg als laatste de chorizo toe. Schep om en garneer met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025