Boerenkool-champignonsquiche van kikkererwtenmeel
Boerenkool-champignonsquiche van kikkererwtenmeel

Hoofdgerecht

Boerenkool-champignonsquiche van kikkererwtenmeel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 328 kcal / portie

Ingrediënten lijst

150 g kikkererwtenmeel
300 ml lauwwarm water
3 el olijfolie + extra om in te bakken en te besprenkelen
150 g boerenkool, in dunne reepjes
2 el edelgistvlokken
1/2 tl zout
1 ui, fijngesneden
1 rode paprika, in blokjes
1 tl oregano
2 tomaten, in dunne plakjes
200 g champignons, in plakjes
Vers gemalen peper
100 ml soya cuisine

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200℃.
  2. Meng het kikkererwtenmeel met het water, de olie, de edelgistvlokken en het zout en laat ca. 20 minuten rusten.
  3. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de paprika en oregano toe en bak een paar minuten mee. Doe de boerenkool erbij en bak kort mee tot het begint te slinken. Schep dan alles vanuit de pan door het kikkererwtenbeslag. Voeg versgemalen peper en de soya cuisine toe.
  4. Vul een met bakpapier beklede quichevorm met het mengsel en leg de plakjes champignons en tomaat er bovenop.
  5. Bak de quiche in ca. 25-30 minuten gaar. Besprenkel voor het serveren met een beetje olijfolie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter Wijntip! Een niet alledaagse combinatie Boerenkool met Bordeaux. Alleen deze Bordeaux gemaakt van Merlot weet prima raad met de boerenkool en de champignons in de quiche.