Boekweitpannenkoekjes met peer en blauwe bessen
Boekweitpannenkoekjes met peer en blauwe bessen

Lunch

Boekweitpannenkoekjes met peer en blauwe bessen

  • Lunch
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

250 ml melk of plantaardige variatie
200 g blauwe bessen
75 g boekweitmeel
50 g volkorenmeel
2 eieren
1 banaan, geprakt
1 peer, in partjes
1 tl bakpoeder
¼ tl kaneel
Zout
Olie of ghee om in te bakken
Optioneel: rozijnen

BEreidings wijze

  1. Klop de eieren met het boekweit- en volkorenmeel, kaneel, banaan, zout bakpoeder en (soja)melk tot een glad beslag; voeg eventueel rozijnen toe. Laat 10 minuten rusten.
  2. Verhit de ghee of olie in de koekenpan en bak heel rustig goudbruine pannenkoekjes van het beslag.
  3. Serveer met peer en blauwe bessen.

Boodschappen lijst

Tips

Varieer met andere soorten meel, zoals teffmeel of amandelmeel en garneer eventueel met ahornsiroop. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021