Ontbijt
Boekweitpannenkoekjes met peer en blauwe bessen
- • Ontbijt
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 ml melk of plantaardige variatie
- • 200 g blauwe bessen
- • 75 g boekweitmeel
- • 50 g volkorenmeel
- • 2 eieren
- • 1 banaan, geprakt
- • 1 peer, in partjes
- • 1 tl bakpoeder
- • ¼ tl kaneel
- • Zout
- • Olie of ghee om in te bakken
- • Optioneel: rozijnen
BEreidings wijze
- Klop de eieren met het boekweit- en volkorenmeel, kaneel, banaan, zout bakpoeder en (soja)melk tot een glad beslag; voeg eventueel rozijnen toe. Laat 10 minuten rusten.
- Verhit de ghee of olie in de koekenpan en bak heel rustig goudbruine pannenkoekjes van het beslag.
- Serveer met peer en blauwe bessen.
Boodschappen lijst
- Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,59 125 Gram
removeadd product to cart - Boekweitmeel
4,59 350 Gram
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Volkoren tarwemeel
2,19 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Varieer met andere soorten meel, zoals teffmeel of amandelmeel en garneer eventueel met ahornsiroop. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!