Bloemkooltabouleh
Bloemkooltabouleh

Lunch

Bloemkooltabouleh

  • Lunch
  • 4 personen
  • 101 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g cherrytomaten, gehalveerd
4 bosuitjes, in ringetjes
1½ citroen, rasp van 1 en sap van 1½
1 bloemkool, in grove stukken
½ rode peper, zaadjes eruit en fijngehakt
Paar takjes munt, blaadjes fijngehakt
Flinke handvol peterselie, fijngehakt
Zout

BEreidings wijze

  1. Hak de stukken bloemkool in een keukenmachine met de pulse-knop tot grove korrels. Let op dat het niet te fijn gemalen wordt.
  2. Doe de bloemkoolkorrels in een kom en hussel alle overige ingrediënten erdoor. Breng op smaak met zout.
  3. Serveer met plat brood of pita’s.

Boodschappen lijst

  • product
    Cherrytomaatjes

    2,29 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Platte peterselie

    1,99 15 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bloemkool

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Bosui

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Munt

    1,99 15 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst Maak van tabouleh die over is een lekker soepje door bouillon eraan toe te voegen. Zet eventueel de staafmixer erop.