Bloemkoolcouscous en bloedsinaasappel
Bloemkoolcouscous en bloedsinaasappel

Hoofdgerecht

Bloemkoolcouscous en bloedsinaasappel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 bloemkool
2 bloedsinaasappelen
1 kleine rode ui
1 stengel citroengras
1 bosje koriander
1 chilipeper
handje pecannoten
rasp en sap van 1 limoen

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven op 170℃.
  2. Snij de bloemkool op kleine roosjes en maal de roosjes in een keukenmachine tot
  3. fijne korreltjes. Roer hier de rasp van de limoen doorheen.
  4. Rits de boerenkool, doe het in een kom en voeg hier 1 eetlepel olijfolie bij, roer het voorzichtig om zodat alle bladeren zijn bedekt met een klein laagje olie. Verdeel de bladeren over een bakplaat, schuif de bakplaat in de oven en bak de boerenkool in 15 minuten knapperig.
  5. Snij de rode ui, het citroengras, de koriander en een half chilipepertje superfijn en meng dit in een kom samen met het sap van de limoen.
  6. Schil de bloedsinaasappelen en snij ze op dunne plakjes of stukjes. Meng de bloedsinaasappel met de ui, het citroengras, de koriander, de chilipeper en de limoen. Voeg hier ook de knapperige boerenkool bij.
  7. Serveer de boerenkool-bloedsinaasappel salade op de limoen-bloemkool couscous met de pecannoten en een beetje koriander eroverheen.
  8. Optioneel: Je kunt ook de bloemkool-limoen couscous even kort roerbakken voor een warme variant van het gerecht.

Boodschappen lijst