Bijgerecht
Bloemkool buffalo wings
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 241 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g bloemkool, in roosjes
- • 200 ml sojayoghurt of sojakefir
- • 100 g tarwebloem
- • 80 g hot sauce
- • 1½ el ahornsiroop
- • 1 el plantaardige variatie op boter
- • ½ el gemalen komijn
- • 1 tl gerookte paprikapoeder
- • 1 tl knoflookpoeder
- • Zout & peper
- • DIP:
- • 100 g plantaardige variatie op yoghurt
- • 3 el vegan mayonaise
- • 2 el bieslook, fijngehakt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng alle specerijen met de bloem en de sojayoghurt in een grote kom en breng op smaak met peper en zout. Hussel de bloemkoolroosjes er goed door zodat ze helemaal bedekt zijn met het beslag.
- Leg de roosjes in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven. Draai ze halverwege om.
- Verhit de hete saus met de ahornsiroop en plantaardige boter even in een pannetje. Smeer hiermee de gebakken bloemkool in en zet nog 10 minuten terug in de oven tot de bloemkool mooi gekarameliseerd is.
- Meng voor de dip de ‘yoghurt’ met de vegan mayo, de bieslook en 1 eetlepel water. Serveer bij de bloemkool.
Boodschappen lijst
- Vegan mayonaise
2,99 370 Ml
removeadd product to cart - Bieslook
2,79 15 Gram
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
4,39 50 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen komijn
5,39 40 Gram
removeadd product to cart - Megarine vegan brick
2,75 250 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Hete saus
3,29 140 Ml
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Gemalen knoflook
3,99 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Gooi de bladeren van de bloemkool niet weg, maar rooster ze 10 minuten in de oven met een beetje olie, peper en zout. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!