Hoofdgerecht

Bladerdeegkrans met paddenstoelen, kaas en komijn

  • Hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 571 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g paddenstoelenmix
150 g extra belegen kaas
6 eieren
1 rol koelvers bladerdeeg
5 el melk
1 el crème fraîche
1 el tijmblaadjes
2 tl komijnzaad
1 tl Nigellazaad (zwart komijnzaad)
Zout & peper
Olie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Klop 5 eieren met de melk en wat zout en peper los
  3. Verwarm een pan met boter of olie op laag vuur, voeg het eimengsel toe
  4. Maak er een roerei van door er voorzichtig door te roeren met een spatel
  5. Zet het vuur uit zodra de eieren net gaar zijn en roer dan de crème fraîche erdoor
  6. Bak de paddenstoelen in een beetje olie ca. 5 minuten met peper, zout en tijm
  7. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek, verdeel de lap in de breedte in 6 gelijke banen. Snijd elke baan diagonaal doormidden. Leg de punten in een ronde krans op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de brede onderkanten elkaar iets overlappen
  8. Leg de plakjes kaas op de punten van de krans en strooi hier het gewone komijnzaad overheen
  9. Verdeel het roerei er op en daarna de gebakken paddenstoelen zodat je in het midden een mooie ring hebt
  10. Vouw nu voorzichtig elke punt naar binnen zodat het ei-paddenstoelenmengsel bedekt wordt
  11. Klop het extra ei los en bestrijk de krans hiermee
  12. Strooi het nigellazaad erover en bak in 20-25 minuten goudbruin en krokant in de oven

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019