Hoofdgerecht
Bladerdeegkrans met paddenstoelen, kaas en komijn
- • Hoofdgerecht
- • 6 personen
- • 571 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g paddenstoelenmix
- • 150 g extra belegen kaas
- • 6 eieren
- • 1 rol koelvers bladerdeeg
- • 5 el melk
- • 1 el crème fraîche
- • 1 el tijmblaadjes
- • 2 tl komijnzaad
- • 1 tl Nigellazaad (zwart komijnzaad)
- • Zout & peper
- • Olie om in te bakken
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Klop 5 eieren met de melk en wat zout en peper los
- Verwarm een pan met boter of olie op laag vuur, voeg het eimengsel toe
- Maak er een roerei van door er voorzichtig door te roeren met een spatel
- Zet het vuur uit zodra de eieren net gaar zijn en roer dan de crème fraîche erdoor
- Bak de paddenstoelen in een beetje olie ca. 5 minuten met peper, zout en tijm
- Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek, verdeel de lap in de breedte in 6 gelijke banen. Snijd elke baan diagonaal doormidden. Leg de punten in een ronde krans op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de brede onderkanten elkaar iets overlappen
- Leg de plakjes kaas op de punten van de krans en strooi hier het gewone komijnzaad overheen
- Verdeel het roerei er op en daarna de gebakken paddenstoelen zodat je in het midden een mooie ring hebt
- Vouw nu voorzichtig elke punt naar binnen zodat het ei-paddenstoelenmengsel bedekt wordt
- Klop het extra ei los en bestrijk de krans hiermee
- Strooi het nigellazaad erover en bak in 20-25 minuten goudbruin en krokant in de oven
Boodschappen lijst
- Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Komijnzaad
4,19 40 Gram
removeadd product to cart - Nigellazaad
2,09 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!