Voorgerecht
Bietencarpaccio met peer en noten
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 265 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g rode bieten, schoongemaakt
- • 75 g veldsla
- • 50 g hazelnoten, grof gehakt en licht geroosterd in een droge koekenpan
- • 1 peer
- • 4 el olijfolie
- • 2 el balsamicoazijn
- • 1 el rietsuiker
- • Kneepje citroensap
- • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
- • Zout & peper
- • DRESSING:
- • 4 el olijfolie
- • ½ el citroensap
- • 2 tl gemalen mosterdzaad
- • 1 tl ahornsiroop of rijststroop
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de bietjes in een ovenschaal. Roer de rietsuiker, balsamico en olijfolie door elkaar en meng door de bietjes. Bestrooi met zout, gemalen peper en rozemarijn.
- Rooster voorgekookte bietjes 10 minuten, verse ± 40 minuten of tot ze gaar zijn. Laat uitlekken in een zeef en afkoelen. Snijd ze daarna in dunne plakjes en verdeel over 4 borden.
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes en/of stukjes. Besprenkel met citroensap.
- Schik veldsla en peer op de bietjes. Klop alle dressingingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Besprenkel wat dressing over de salade. Maal er eventueel wat extra peper over. Bestrooi met noten.
Boodschappen lijst
- Rode bieten
1,35 500 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
5,99 1 kg
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
6,79 250 ML
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart - Hazelnoten
4,99 200 Gram
removeadd product to cart - Rijststroop
3,29 350 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
18,95 1 Liter
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Gele mosterdzaad
2,79 60 Gram
removeadd product to cart - Doyene peren
3,59 600 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip: Een Bassac pure rosé in de winter waarom niet? Zeker bij dit gerecht is en rosé gemaakt van typische Zuid-Franse druiven zoals Grenache en met een fijne balans een prima optie
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!