Biefspiesjes in groene thee-yakitori marinade
Biefspiesjes in groene thee-yakitori marinade

Hoofdgerecht

Biefspiesjes in groene thee-yakitori marinade

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 240 kcal / portie

Ingrediënten lijst

Voor de marinade:
1,5 tl Hojicha groene thee
50 ml Japanse sojasaus
2 el zoete chilisaus
1 stengel citroengras, harde buitenkant verwijderd en binnenste witte deel ragfijn gehakt
klein stukje gember, schild en geraspt
2 tl rijstazijn
klein handje koriander, gehakt
600 g kogelbiefstuk, in blokjes van 3 x 3cm

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een ruime kom door elkaar.
  2. Marineer de biefstukblokjes in de marinade (minimaal 3 uur, liefst hele nacht).
  3. Rijg de blokjes aan spiesjes.
  4. Verwarm een grillpan en gril hierin de spiezen in 3-5 minuten. Keer ze regelmatig.

Boodschappen lijst

Tips

Dit gerecht komt uit Lekker Weten Feest