Bananenbrood met noten en cranberry's
Bananenbrood met noten en cranberry's

Lunch

Bananenbrood met noten en cranberry's

  • Lunch
  • 6 personen
  • 310 kcal / portie

Ingrediënten lijst

DROOG:
125 g volkorenmeel
125 g bloem
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 tl baksoda
½ tl nootmuskaat
¼ tl zout
DE REST:
150 g gemengde noten
125 g kokosbloesemsuiker
75 g kokosolie, gesmolten
75 g gedroogde cranberry's
60 ml amandeldrink
3 rijpe bananen, geprakt
1 sinaasappel, de rasp
2 el honing of ahornsiroop
1 tl vanille extract
Ook nodig: cakeblik, ingevet en bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de 7 droge ingrediënten in een kom.
  3. Roer de suiker door de geprakte banaan en meng er de amandeldrink, kokosolie, vanille extract en sinaasappelrasp door. Voeg toe aan de droge ingrediënten en mix met een garde tot een glad beslag. Spatel de cranberry's er rustig door. Schep het beslag in het cakeblik en strijk glad.
  4. Bak in de oven in ca. 40 minuten gaar. Laat daarna 20 minuten in de vorm afkoelen en keer vervolgens om op een rooster.
  5. Verwarm de honing of ahornsiroop in een koekenpan en voeg de noten toe. Roer door totdat alle noten gecoat zijn en laat even karameliseren. Schep de noten over de bovenkant van het bananenbrood en laat zo helemaal afkoelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.