Ontbijt
Baked oats
- • Ontbijt
- • 2 personen
- • 546 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g gemengd zomerfruit
- • 200 ml rijstdrink
- • 100 g havermout
- • 30 g pecannoten
- • 1 ei
- • 2 el honing + 1 tl
- • 1 el kokosolie
- • 1 tl bakpoeder
- • 1 tl kaneel
- • ½ tl vanillepoeder
- • Optioneel voor erbij: (kokos)yoghurt + vers fruit
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 170℃ en vet een kleine ovenschaal in.
- Meng de havermout, bakpoeder, kaneel, vanille en een snuf zeezout in een kom en zet even apart.
- Mix in een andere kom de rijstdrink, 2 eetlepels honing, het ei en de (gesmolten) kokosolie.
- Verdeel de helft van het fruit en het havermengsel over de bodem van de ingevette ovenschaal en schenk nu het rijstdrink-mengsel er gelijkmatig overheen. Bestrooi met de overgebleven vruchten.
- Hak de pecannoten in grove stukjes en meng deze met 1 theelepel honing en een klein snufje zeezout. Strooi dit als laatste over het mengsel in de ovenschaal.
- Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 30 minuten mooi goudbruin en stevig. Serveer de baked oats zo doe er wat (kokos)yoghurt en vers fruit bij.
- Heb je een portie over? Bewaar het dan maximaal 3 dagen goed afgesloten in de koelkast. Je kunt het de volgende dag prima koud eten of nogmaals opwarmen in de oven.
Boodschappen lijst
- Rijstdrink
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Havermout
1,89 600 Gram
removeadd product to cart - Kokos naturel
3,75 350 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,99 125 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Vanillepoeder
12,79 10 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Pecannoten
5,69 150 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!