Salade
Aziatische salade met gebakken avocado
- • Salade
- • 2 personen
- • 659 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g bimi
- • 75 g veldsla of babyleaf
- • 50 ml (zonnebloem)olie + 3 el
- • 25 ml gembersiroop
- • 25 ml tamari
- • 2 bosuien
- • 1 avocado
- • 1 rode peper
- • Handje furikake
BEreidings wijze
- Blancheer de bimi in ruim kokend water met zout 3 à 4 minuten, giet af en spoel na met koud water.
- Snijd de geschilde en gehalveerde avocado in plakjes van ca. 1 cm. Bak deze goudbruin in een koekenpan in 3 eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur; ca. 2 minuten per kant.
- Meng voor de dressing de gembersiroop, tamari en zonnebloemolie in een kommetje.
- Doe de slablaadjes in een grote kom, en leg hierop de bimi, avocado, de bosuitjes en chilipeper. Giet de dressing erover en garneer met blaadjes koriander en furikake naar smaak.
Boodschappen lijst
- Zonnebloemolie koudgeperst
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Avocado
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Gembersiroop
4,39 250 ML
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Tamari (strong)
4,39 145 ML
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Furikake
5,99 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!