Aziatische salade met gebakken avocado
Aziatische salade met gebakken avocado

Salade

Aziatische salade met gebakken avocado

  • Salade
  • 2 personen
  • 659 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g bimi
75 g veldsla of babyleaf
50 ml (zonnebloem)olie + 3 el
25 ml gembersiroop
25 ml tamari
2 bosuien
1 avocado
1 rode peper
Handje furikake

BEreidings wijze

  1. Blancheer de bimi in ruim kokend water met zout 3 à 4 minuten, giet af en spoel na met koud water.
  2. Snijd de geschilde en gehalveerde avocado in plakjes van ca. 1 cm. Bak deze goudbruin in een koekenpan in 3 eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur; ca. 2 minuten per kant.
  3. Meng voor de dressing de gembersiroop, tamari en zonnebloemolie in een kommetje.
  4. Doe de slablaadjes in een grote kom, en leg hierop de bimi, avocado, de bosuitjes en chilipeper. Giet de dressing erover en garneer met blaadjes koriander en furikake naar smaak.

Boodschappen lijst

  • product
    Bimi

    3,79 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Veldsla

    2,29 75 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Avocado

    3,38 2 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Gembersiroop

    3,79 250 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Bosui

    1,99 1 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Tamari (strong)

    3,79 145 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Furikake

    5,25 100 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019