Aziatische kipfilet met quinoa
Aziatische kipfilet met quinoa

Hoofdgerecht

Aziatische kipfilet met quinoa

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 698 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 el Japanse sojasaus
4 el honing
2 tenen knoflook, geperst
400 g kipfilets
1 el zonnebloemolie
2 el geraspte gember
4 bosuitjes, het wit fijngesneden en het groen in dunne ringetjes
300 g quinoamix
750 ml water
2 tl sesamolie
2 stronken broccoli, in roosjes
2 tl geroosterd sesamzaad
2 limoenen, gehalveerd, voor erbij

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Maak een marinade van sojasaus, honing en knoflook en wentel de kipfilets hierdoor. Laat uitlekken en bewaar de marinade. Leg de kipfilets in een kleine, met bakpapier beklede braadslee. Bak de filets in ± 15 minuten in de hete oven gaar, bedruip ze om de 5 minuten met de marinade en schenk na 10 minuten de overgebleven marinade erover. Neem uit de oven en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  3. Verhit intussen voor de quinoa de zonnebloemolie in een steelpan op matig tot hoog vuur. Voeg de gember en het wit van de bosui toe en bak 1-2 minuten tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de quinoa toe en rooster al omscheppend ± 30 seconden. Giet 750 ml water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur matig tot laag en kook de quinoa ± 10 minuten zodat alle vloeistof wordt opgenomen, roer af en toe door. Neem van het vuur, laat afgedekt 5 minuten rusten. Schep dan de sesamolie en het groen van de bosuitjes erdoor.
  4. Blancheer intussen de roosjes broccoli beetgaar.
  5. Snijd de kipfilet in plakjes en bewaar de jus in de braadslee. Verdeel de quinoa over warme borden, leg de kipfilet erop en de broccoli erbij. Sprenkel de jus uit de braadslee erover. Serveer met stukjes limoen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip: Viognier en de Aziatische keuken zijn goede vrienden. Dat komt doordat de Viognier druif heerlijk zacht van smaak is. Dit verzacht ook de vaak kruidige smaak die toegepast wordt in Azië.