Bijgerecht
Aubergine met chimichurri
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 265 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 bosuitjes, in ringetjes
- • 1 grote aubergine, in lange plakken
- • 1 rode peper, in halve ringetjes
- • 3 el shoyu
- • 3 el zonnebloemolie
- • 2 el koriander, fijngehakt
- • 1 el miso
- • Zout & peper
- • CHIMICHURRI:
- • 70 ml olijfolie
- • 20 g zeekraal, in kleine stukjes gesneden
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • ½ rode ui, gesnipperd
- • 3 el granaatappelpitjes
- • 2 el verse oregano, fijngehakt
- • 2 el peterselie, fijngehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de barbecue tot ca. 170°C.
- Roer de miso, shoyu en zonnebloemolie door elkaar en marineer de plakken aubergine hierin.
- Meng alle ingrediënten voor de chimichurri door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Gril de plakken aubergine ca. 4 minuten per kant op de barbecue. Leg ze op een schaal en garneer met bosui, rode peper, koriander en chimichurri.
Boodschappen lijst
- Oregano
3,59 20 Gram
removeadd product to cart - Granaatappel
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,29 1 stuks
removeadd product to cart - Aubergine
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 ML
removeadd product to cart - Mugi miso
8,49 350 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
3,49 500 Ml
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!