Salade
Aspergesalade met oventomaatjes en sauce gribiche
- • Salade
- • 4 personen
- • 333 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 175 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 6 witte asperges, geschild en houtachtige onderkant verwijderd
- • 2 little gem (bindsla), grof gesneden
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 el tijm (de blaadjes)
- • 1 el olijfolie
- • SAUS GRIBICHE:
- • 100 ml zonnebloemolie
- • 3 augurken, fijngehakt
- • 2 eieren, hardgekookt
- • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- • 3 el peterselie, gehakt
- • 2 el kappertjes, fijngehakt
- • 1 tl mosterd
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de cherrytomaatjes met de knoflook, tijm en olijfolie en spreid ze uit over een met bakpapier beklede ovenschaal. Rooster ca. 15 à 20 minuten.
- Pel intussen voor de saus gribiche de hardgekookte eieren en prak of snipper ze fijn met een vork. Voeg de mosterd, sjalot, peterselie, kappertjes, augurk en zonnebloemolie toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Schaaf de asperges in lange linten met een dunschiller. Meng ze voorzichtig in een ruime saladekom met de little gem, warme cherrytomaatjes en de saus gribiche.
Boodschappen lijst
- Augurken zoetzuur
4,79 670 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Bindsla (little gem)
2,29 2 stuks
removeadd product to cart - Witte asperges
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Dijon Mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023. Sauce gribiche is een koude saus uit de Franse keuken op basis van eieren en mosterd met kappertjes en augurk.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!