Aspergesalade met oventomaatjes en sauce gribiche
Aspergesalade met oventomaatjes en sauce gribiche

Salade

Aspergesalade met oventomaatjes en sauce gribiche

  • Salade
  • 4 personen
  • 333 kcal / portie

Ingrediënten lijst

175 g cherrytomaatjes, gehalveerd
6 witte asperges, geschild en houtachtige onderkant verwijderd
2 little gem (bindsla), grof gesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 el tijm (de blaadjes)
1 el olijfolie
SAUS GRIBICHE:
100 ml zonnebloemolie
3 augurken, fijngehakt
2 eieren, hardgekookt
2 sjalotjes, fijngesnipperd
3 el peterselie, gehakt
2 el kappertjes, fijngehakt
1 tl mosterd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de cherrytomaatjes met de knoflook, tijm en olijfolie en spreid ze uit over een met bakpapier beklede ovenschaal. Rooster ca. 15 à 20 minuten.
  2. Pel intussen voor de saus gribiche de hardgekookte eieren en prak of snipper ze fijn met een vork. Voeg de mosterd, sjalot, peterselie, kappertjes, augurk en zonnebloemolie toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schaaf de asperges in lange linten met een dunschiller. Meng ze voorzichtig in een ruime saladekom met de little gem, warme cherrytomaatjes en de saus gribiche.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023. Sauce gribiche is een koude saus uit de Franse keuken op basis van eieren en mosterd met kappertjes en augurk.