Dessert
Appel-perencake
- • Dessert
- • 10 personen
- • 176 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g ongezoete appelmoes
- • 100 g amandelmeel
- • 100 g havermeel
- • 100 g rozijnen, kort geweekt en heel goed droog gedept
- • 4 eieren
- • 1 flinke appel, geschild en in blokjes
- • 1 peer, geschild en in blokjes
- • 2½ tl bakpoeder
- • 2½ tl kaneel
- • Snuf zout
- • Optioneel: gehakte noten (of havervlokken), voor garnering
- • Ook nodig: cakeblik van ca. 25 tot 30 cm, bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Klop de eieren ca. 4 minuten luchtig in een ruime kom (elektrische handmixer). Meng met de mixer aan bakpoeder, kaneel en zout erdoor, en daarna de appelmoes. Mix ook het amandel- en havermeel door het beslag.
- Spatel voorzichtig de appel- en peerblokjes door het beslag plus de rozijnen.
- Stort in de beklede vorm. Strooi er (desgewenst) gehakte noten en/of havervlokken over.
- Bak 45–50 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C; let op dat de noten niet verbranden. De cake is gaar als een satéprikker er vrijwel schoon uitkomt.
- Laat volledig afkoelen en snijd in 10–12 plakken.
Boodschappen lijst
- Volkoren havermeel
3,09 375 Gram
removeadd product to cart - Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Elstar appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Ongezoete appelpuree
1,79 350 Gram
removeadd product to cart - Gemengde noten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Peer Conference
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!