Amuse van kabeljauw met saffraansaus
Amuse van kabeljauw met saffraansaus

Voorgerecht

Amuse van kabeljauw met saffraansaus

  • Voorgerecht
  • 8 personen
  • 116 kcal / portie

Ingrediënten lijst

230 g kabeljauwfilet, in 8 mootjes gesneden
80 ml kookroom
60 ml witte wijn
8 plakjes rauwe ham
1 sjalot, gesnipperd
Klein handje waterkers
Paar sprieten bieslook, gesneden
2 el olijfolie
½ tl saffraandraadjes
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de kookroom en voeg de saffraan toe. Roer goed door, haal van het vuur en laat 30 minuten staan.
  2. Verhit 1 el van de olie in een klein sauspannetje en voeg de sjalot toe. Fruit de sjalot rustig aan en blus dan af met de witte wijn. Laat even koken en voeg dan de saffraanroom toe. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
  3. Bestrooi de mootjes vis met zout en peper en wikkel ze in de rauwe ham.
  4. Verhit de overgebleven olie en bak de vis rustig in ca. 3 minuten per kant gaar.
  5. Leg wat waterkers op 8 lepels en plaats de vispakketjes erbovenop. Schep op elk een lepeltje saffraansaus. Garneer met bieslook.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.