Aardbeien & vlierbloesem trifle
Aardbeien & vlierbloesem trifle

Dessert

Aardbeien & vlierbloesem trifle

  • Dessert
  • 5 personen
  • 458 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g (1 blik) coconut whipping cream, min 4 uur maar liever langer gekoeld
400 g plantaardige variatie op skyr
¼ theel vanillepoeder
¼ theel kurkuma
2 theel agavesiroop
250 g aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
125g bramen
1 eetl vlierbloesemsiroop
1 limoen, uitgeperst (je gebruikt ca. 1 eetl van het sap of meer naar smaak)
150 g glutenvrije aardbei-vanillekoekjes (Corn Cake), verkruimeld
ook nodig: 4 à 6 kleine glaasjes of 1 hoge schaal
munt klein handje blaadjes

BEreidings wijze

  1. Klop de koude coconut whipping cream op (zie aanwijzingen op de verpakking). Meng in een andere kom de plantaardige skyr met de vanille, kurkuma en agavesiroop.
  2. Leg de aardbeien en bramen in een kom en giet de vlierbloesemsiroop en het limoensap erover. Schep voorzichtig door.
  3. Bouw (niet te dikke) laagjes op in glaasjes of een hoge schaal: kokosroom, skyrmengsel, fruit en verkruimelde koekjes. Herhaal nog één keer. Zorg voor 8 laagjes in totaal. Garneer met munt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!