Dessert
Aardbeien & vlierbloesem trifle
- • Dessert
- • 5 personen
- • 458 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g coconut whipping cream, min. 4 uur gekoeld maar liefst langer
- • 400 g plantaardige variatie op skyr
- • 250 g aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
- • 150 g glutenvrije aardbei-vanillekoekjes, verkruimeld
- • 125 g bramen
- • 1 limoen, uitgeperst (je gebruikt ca. 1 el)
- • 1 el vlierbloesemsiroop
- • 2 tl agavesiroop
- • ¼ tl vanillepoeder
- • ¼ tl kurkuma
- • Klein handje muntblaadjes
- • Ook nodig: 4 à 6 kleine glaasjes of hoge schaal
BEreidings wijze
- Klop de koude coconut whipping cream op (zie aanwijzingen op de verpakking). Meng in een andere kom de plantaardige skyr met de vanille, kurkuma en agavesiroop.
- Leg de aardbeien en bramen in een kom en giet de vlierbloesemsiroop en het limoensap erover. Schep voorzichtig door.
- Bouw (niet te dikke) laagjes op in glaasjes of een hoge schaal: kokosroom, skyrmengsel, fruit en verkruimelde koekjes. Herhaal nog één keer. Zorg voor 8 laagjes in totaal. Garneer met munt.
Boodschappen lijst
- Gemalen kurkuma
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Aardbeien
3,59 200 Gram
removeadd product to cart - Agavesiroop
3,59 350 Gram
removeadd product to cart - Aardbei-vanillekoekjes
3,49 150 Gram
removeadd product to cart - Bourbon vanillepoeder
7,99 4 Gram
removeadd product to cart - Plantaardige variatie op skyr - naturel
2,99 400 Gram
removeadd product to cart - Coconut whipping cream
3,19 400 Ml
removeadd product to cart - Limoenen
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Bramen
4,99 125 Gram
removeadd product to cart - Limonadesiroop vlierbloesem
5,29 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!