Dessert
Aardbeien & vlierbloesem trifle
- • Dessert
- • 5 personen
- • 458 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g (1 blik) coconut whipping cream, min 4 uur maar liever langer gekoeld
- • 400 g plantaardige variatie op skyr
- • ¼ theel vanillepoeder
- • ¼ theel kurkuma
- • 2 theel agavesiroop
- • 250 g aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
- • 125g bramen
- • 1 eetl vlierbloesemsiroop
- • 1 limoen, uitgeperst (je gebruikt ca. 1 eetl van het sap of meer naar smaak)
- • 150 g glutenvrije aardbei-vanillekoekjes (Corn Cake), verkruimeld
- • ook nodig: 4 à 6 kleine glaasjes of 1 hoge schaal
- • munt klein handje blaadjes
BEreidings wijze
- Klop de koude coconut whipping cream op (zie aanwijzingen op de verpakking). Meng in een andere kom de plantaardige skyr met de vanille, kurkuma en agavesiroop.
- Leg de aardbeien en bramen in een kom en giet de vlierbloesemsiroop en het limoensap erover. Schep voorzichtig door.
- Bouw (niet te dikke) laagjes op in glaasjes of een hoge schaal: kokosroom, skyrmengsel, fruit en verkruimelde koekjes. Herhaal nog één keer. Zorg voor 8 laagjes in totaal. Garneer met munt.
Boodschappen lijst
- Coconut whipping cream
3,19 400 Ml
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Vanillepoeder
12,79 10 Gram
removeadd product to cart - Agavesiroop
3,79 250 Ml
removeadd product to cart - Limonadesiroop vlierbloesem
5,29 500 Ml
removeadd product to cart - Limoenen
2,59 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!