Aardappelsalade met appel
Aardappelsalade met appel

Salade

Aardappelsalade met appel

  • Salade
  • 4 personen
  • 292 kcal / portie

Ingrediënten lijst

900 g vastkokende krielaardappeltjes
zout & peper
½ flesje mosterd-dille dressing (van TON)
½ komkommer, in blokjes
1 appel, vlak voren het serveren in blokjes gesneden
5 augurken, in blokjes
3 bosuien, in ringetjes
4 eetl zilveruitjes, gehalveerd
2 eetl bieslook, fijngehakt
2 eetl peterselie, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Was de krieltjes, snijd grotere exemplaren in vieren en kleinere doormidden. Leg ze met een theelepel zout in een pan, vul aan met koud water, zet op het vuur en breng aan de kook. Kook ze in 10-15 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze 5 minuten uitstomen.
  2. Voeg de dressing toe aan de nog warme krieltjes, meng goed door en laat verder afkoelen.
  3. Schep de rest van de ingrediënten door de krieltjes. Breng op smaak met zout en peper. Serveer meteen of bewaar afgedekt in de koeling.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!