Kom kijken bij maaike's boomgaard

Op zaterdag 7 oktober is de biodynamische boomgaard waar Maaike Bischot vol enthousiasme verschillende soorten biodynamische appels en peren teelt, geopend voor Ekovrienden. Ben je geen Ekovriend, maar wil je toch een kijkje komen nemen? Meld je dan aan bij de club van Ekovrienden die al meer dan 100.000 leden telt!

Ekovrienden massaal in actie 

Samen met Ekovrienden hielpen we Maaike Bischot van Boomgaard Twisk van de minder mooie appels af. Om te vieren dat we maar liefst 6750 kilo appels hebben gered van verspilling, nodigen we alle Ekovrienden uit voor een uniek kijkje bij de boer.


Ekovrienden kozen afgelopen lente massaal voor het sap van Puur NL, waarin appels met een plekje zijn verwerkt. Zo zijn we samen verspilling tegen gegaan en was alle inspanning van Maaike niet voor niets. Bovendien genoten we allemaal van heerlijk, puur sap.

Appelsap
Demeter

Appelsap

Puur nl - 750 Ml

een kijkje op de boomgaard 

Zie zaterdag 7 oktober met eigen ogen waar de appeltjes van het Puur NL sap groeien, bloeien en geoogst worden. Loop samen met andere Ekovrienden door de boomgaard tijdens een rondleiding en proef zelf sap van smakelijke Hollandse appels uit de boomgaard. Laat je ons even weten of je komt? 

Meld je aan

ekoplaza-biodynamisch-twisk-maaikebisschot-tractor-appels
ekoplaza-biologisch-appel

Hé Ekovriend! Neem jij je familie mee? 

Terwijl kinderen zich vermaken op het springkussen, genieten volwassenen van een kopje koffie of een lekker Puur NL sapje van Maaike's appels. En dat onder het genot van een versgebakken appeltaart, maar wees daar snel bij want OP = OP! 

  • Datum: Zaterdag 7 oktober
  • Tijd: tussen 13:00 - 17:00 uur
  • Locatie: Boomgaard Twisk
  • Adres: Knooplaan 6, 8251 SJ Dronten

Woon jij in de omgeving van Heereveen of Almere? Vanuit de winkel vertrekt er een bus om met alle Ekovrienden samen richting de boomgaard in Dronten te gaan. Wil je een plekje in de bus reserveren, vraag er naar bij Ekoplaza Heereveen of Ekoplaza Almere en schrijf je hiervoor in. 

Recepten met appeltjes

Volgens het ritme van de natuur

Bij Maaike bepaalt de natuur het schema. "Vogels hebben bijvoorbeeld eerder in de gaten dat appels rijp zijn om te plukken dan wij." Niet erg, want Maaike werkt puur natuur. Geen chemische bestrijdingsmiddelen, laat de natuur het zelf maar oplossen. En dat lukt goed. "Het meeste ongedierte heeft natuurlijke vijanden, zoals bepaalde vogels of insecten. Geven we die beestjes alle ruimte, dan hebben we van ongedierte geen last."

In 2021 hebben we samen onze teler Maaike Bischot haar nieuwe boomgaard aangeplant. En wat was dat een mooi moment! De nieuwe aanplant heeft Maaike van A tot Z helemaal zelf uitgedacht. In 2019 is het project gestart, met de opkweek van erg bijzondere appelrassen. Waaronder het bijzondere ras nr 251; een kleine dieprode appel met een zachtzure smaak.

Maaike vertelt: “Alles begint en eindigt met een gezonde bodem waarin we planten. Dit kan alleen door af te wisselen in teelten. Na een jaar akkerbouw met onder andere knoflook en erwten, is het tijd om de appelbomen te planten. De aarde zit tjokvol wormen die ons helpen de bodem lekker luchtig te houden.” 

image

Een nieuw jaar, een nieuw duurzaam initiatief

We gaan 2023 van start met een initiatief dat onze donatie meer dan verdient: een biodynamische appelperenboomgaard met meer dan 50.000 appels en peren, gerund door Maaike Bischot. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer appels we redden van verspilling.

image

Een kijkje op de boomgaard van Maaike Bischot

Ekovrienden kwamen massaal in actie om zo veel mogelijk appels te redden. Om het succes van Ekovrienden in actie te vieren, nodigen we iedereen die heeft bijgedragen aan het project uit voor een uniek inkijkje bij onze bioboer.