04 jan. 2023

Een nieuw jaar, een nieuw duurzaam initiatief

img

We gaan 2023 van start met een initiatief dat onze donatie meer dan verdient: een biodynamische appelperenboomgaard met meer dan 50.000 appels en peren, gerund door Maaike Bischot. Al jaren teelt Maaike voor ons vol enthousiasme heerlijke biodynamische appels en peren in haar boomgaard. Wij zijn trots dat we dit mooie fruit in onze winkels kunnen leggen, want het is voor de fruittelers in Nederland niet altijd makkelijk. Storm of hagel kan de appels beschadigen. Doorgaans is het zo dat de beschadigde exemplaren niet worden afgenomen door supers. Wij vinden het zonde als mooie biologische producten in de prullenbak belanden. Daarom doen we ons best om verspilling zo laag mogelijk te houden, onder andere door bij onze telers maximaal af te nemen. Ook als de groente of fruit ietsje minder mooi zijn.

Samen met de groothandel die voor Ekoplaza de producten levert, zorgen we ervoor dat producten die niet meer verkocht kunnen worden, zoveel mogelijk worden verwerkt in een nieuw product waar jij als klant van kunt genieten. Zo ook voor de appels van Maaike. De mooie appels vind je in onze schappen en de minder mooie exemplaren worden verwerkt in appelsap. Vervolgens koop je dit oer-Hollandse sap van het merk Puur NL in het Ekoplaza schap.

Ekovrienden in actieekovriend-_maaike_840x460px_jan_2023
Hoe meer mensen meedoen, hoe meer appels we redden van verspilling. Als Ekovriend kun jij je punten inwisselen voor dit duurzame initiatief. Voor 150 Eko ontvang je een fles Puur NL appelsap. Drie voordelen in één klap: Puur NL appelsap is niet alleen ontzettend lekker, je gaat ook verspilling tegen en samen ondersteunen we onze biologische teler. Alle Ekovrienden die meedoen ontvangen later in het jaar een uitnodiging om een kijkje te komen nemen bij haar boomgaard in Dronten. Misschien kun je zelfs een appeltje plukken of helpen bij het aanplanten van de nieuwe bomen. Van welk ras we bomen planten? Dat bepalen we als Ekovrienden samen!

Bij Ekoplaza streven we er naar dat elk onderdeel van de keten gezond is, van boer tot bord. Gezonde bodem, gezonde gewassen, gezonde prijs. Gericht op de toekomst in plaats van op snel gewin. Samen zorgen we ervoor dat door innovatie en samenwerking de aarde in staat blijft ons te voeden, ook voor de volgende generaties. Wil jij ook je bijdragen leven? Het kan al heel makkelijk, met je boodschappenmandje. Sluit je nu aan bij de club van Ekovrienden, die al meer dan 100.000 leden telt. Aanmelden is zo gebeurd en helemaal gratis!

Word Ekovriend!