07 nov. 2022 nieuws

Appels en peren van Nederlandse bodem

img

Appels, er zijn meer dan duizend verschillende rassen. En met peren is het al niet veel anders. Onze telers telen nog altijd de onverslaanbare klassiekers als Elstar en Conference, maar ook nieuwe rassen zoals de Xenia peer of de Red Love appel. Natuurlijk duurzaam en ecologisch verantwoord. En voor de Nederlandse appels en peren is het nu tijd om te oogsten, na een lastige zomer voor de telers.

Onze coördinator inkoop AGF René Oosting vertelt: "Momenteel hebben we een mooi breed assortiment van Hollandse bodem. Ondanks de warme zomer en alle problemen die daarbij komen kijken, is door de goede zorg van onze telers er toch een mooie oogst appels en peren beschikbaar. Dit is helaas wel gepaard gegaan met extra kosten door onder andere stijgende energieprijzen, extra inzet van arbeid en het beregenen. De realiteit is dat we steeds vaker zien dat het goedkoper is om het product niet te oogsten en maar weg te laten rotten. Voor ons is dat geen optie! Onze telers verdienen dit jaar juist extra waardering dat ze, ondanks alle tegenslagen, toch de benodigde hoeveelheid fruit hebben kunnen oogsten. We hebben daarom er samen voor gekozen om allerlei heerlijke appelen en peren in de aanbieding te doen. Zo hebben onze telers zekerheid dat hun appels en peren afgenomen worden, helpen we ze een handje en kunnen we jou laten genieten van dit smakelijke fruit voor een klein prijsje."ekoplaza-biologisch-redlove-appel-rood-natuur

Zoals de bijzondere Red Love appels, een klein wondertje van moeder natuur! Met zijn rode vruchtvlees is hij een lust voor het oog. De rode kleur doet het goed bij desserts, taarten, vruchtensalades en drankjes. De smaak van dit knapperige appeltje is lekker verfrissend! Jacco van Biofruit teelt deze voor ons in zijn boomgaarden in Werkhoven. Biofruit is een groep biologische fruittelers die hun krachten hebben gebundeld. Door samen te werken kunnen ze professionaliseren en de lekkerste appels en peren telen.

Ben jij meer een perenfan? Probeer dan eens de Concorde peren! Deze worden met veel liefde en passie geteeld door Harrie van den Elzen in Zeeland. Op zijn boomgaard staat een levende bodem centraal en krijgt het fruit alle tijd om te groeien. De Concorde peer is een kruising van een Conference met de Doyenne du Comice peer. De knapperigheid van de Conference met het buikje en de smaak van de Doyenné du Comice resulteert in grote groene peren met een krokant, sappig vruchtvlees en een zoete smaak.

Bekijk al onze appels en peren


avatar

René Oosting

Coördinator AGF

Maak kennis met René Oosting! Onze coördinator AGF staat elke dag in contact met onze telers. Meebouwen aan duurzame relaties en meewerken aan vernieuwende landbouw zijn enkele punten die zijn werk zo leuk maken.