Biofruit biologische fruittelers

Biofruit bestaat uit een groep biologische fruittelers die hun krachten hebben gebundeld. Door samen te werken kunnen ze professionaliseren en de lekkerste biologische appels en peren telen. Maak kennis met alle boeren van Biofruit!
Red Prince appels

Red Prince appels

Spanje - 600 Gram

Hollands biologisch fruit van Biofruit

De appels en peren die telers onder het samenwerkingsverband Biofruit leveren, worden centraal gesorteerd op De Boomgaard van Harrie van den Elzen. Hierdoor kunnen ze de kwaliteit goed waarborgen en extra volume creëren. 

  • Fruitconsult-Proefbedrijf Randwijk, Raymond Notermans en Gert-Jan van Doorn telen op hun bedrijven biologische appels en peren.
  • Jacco Merkens-Werkhoven zit al 10 jaar in het telersvak en werkt sinds kort 100% biologisch. Hij teelt o.a. de prachtige vuurrode Red Love appels.
  • De Boomgaard van Harrie van den Elzen uit het Brabantse Zeeland. Hij teelt biodynamische Santana appels, Rode Topaz en Natyra. Tevens Concorde en Xenia peren. 
  • Teler Henri Albers met zijn Boomgaard Bokhoven. Al in 1989 gestart met het opkweken van eigen appelbomen. 
  • Fruitbedrijf William Pouw levert seizoensgebonden, wekelijks heerlijke appels en peren. 
  • Het fruitbedrijf van Hans en Agnes Levels; Levels Biofruit. Zij leveren naast biologische appels en peren óók pruimen. 

Samen zorgen voor veel

Alle telers van Biofruit leveren samen jaarlijks zo'n 1,5 miljoen kilo biologische appels en peren. Een deel daarvan is ook Demeter gecertificeerd. Samen zorgen ze ervoor dat er voldoende appels en peren zijn om jou jaarrond te verrassen! 

Bekende bio appel- en perenrassen

De biologische appelrassen Santana, Rode Topaza, Elstar, Delbare Collina, Alkmene en Red Love worden door de Biofruit telers geteeld. Afhankelijk van het aanbod vind je deze appeltjes bij ons in de winkels. 


Daarnaast ook de meest bekende en meest gegeten peren van Nederland: Conferance. Ook de Triumphe (wit en sappig vruchtvlees) en Gieser Wildeman (lekker als stoofpeer) zitten in het assortiment.