Hoofdgerecht
Geroosterde pompoen met quinoasalade
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 100 g volkoren quinoa
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 middelgrote flespompoen
- • 1 courgette
- • 1 zoete puntpaprika
- • 1 grote trostomaat
- • 1 kleine rode ui
- • ½ citroen, het sap
- • Handvol pijnboompitten
- • 1 el hennepzaadolie
- • 1 el kokosolie
- • Himalayazout & zwarte peper
- • Basilicum, ter garnering
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd met een mes ruitjes in de flespompoen op ongeveer 1 cm van elkaar. Bestrijk de pompoen met een beetje kokosolie en bestrooi het met Himalayazout, zwarte peper en eventueel een snufje knoflookpoeder. Rooster de flespompoen 25 minuten in de oven tot het vruchtvlees gaar is.
- Spoel de quinoa goed af onder de kraan en bereid het volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper ondertussen de rode ui, pers de knoflook en snijd de tomaat, zoete puntpaprika en courgette in blokjes. Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan en bak hierin de tomaat, rode ui, zoete puntpaprika en courgette en de knoflook op middelhoog vuur. Breng op smaak met een beetje Himalayazout en zwarte peper.
- Rooster de pijnboompitten in pan zonder olie tot ze goudbruin van kleur zijn.
- Meng de quinoa, geroosterde groenten en de pijnboompitten in een schaal en voeg een scheutje hennepzaadolie toe en het sap van de ½ citroen.
- Haal de flespompoen uit de oven en vul de pompoen met de quinoasalade.
- Was en snijd (lekker fijn) een handvol basilicum en garneer hiermee het gerecht. Breng het geheel op smaak met Himalayazout en peper indien gewenst.
Boodschappen lijst
- Courgette
4,19 2 stuks
removeadd product to cart - Puntpaprika
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
- Butternut pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Cherrytomaatjes
2,29 250 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Volkoren quinoa
4,89 400 Gram
removeadd product to cart - Pijnboompitten
4,79 100 Gram
removeadd product to cart - Hennepzaadolie
6,39 250 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 ML
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Keramische Himalayazoutmolen
6,29 1 stuks
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!