Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Opgroeien zonder schadelijke stoffen

Ik zie de natuur als mijn grootste leraar. Het heeft alle antwoorden. We zijn wie we zijn, door de omgeving waarin we zijn ontwikkeld. Voeding speelt een belangrijke rol. We eten jaarlijks tienmaal ons lichaamsgewicht. De opname van deze voeding en vitaliteit van onze spijsvertering is essentieel voor onze gezondheid. In natuurlijke processen waren deze processen veilig in handen van de natuur. Maar toen ging de mens zich er zelf mee bemoeien. Sinds de industriële revolutie is onze voedingswaarde drastisch verminderd. Voeding werd vulling. Gezondheid maakte plaats voor winstmarge.

In onze spijsvertering heeft voeding nauw contact met ons bloed. Ik ben daarom enorm kritisch wat ik in mijn mond stop: het kan opbouwen, maar ook afbreken. Hetzelfde geldt voor de voeding van kinderen. Soms zijn we onbewust aan het ‘afvoeden’ in plaats van opvoeden. Voeding heeft vanaf de kindertijd een grote invloed op onze gezondheid en kwaliteit van leven. Het is bouwstof en brandstof. Maar waar kan ik gezonde voeding kopen? Je leest overal schandalen en onrust in voedingslandschap.

Ik ben ambassadeur van Ekoplaza, omdat ik volledig achter hun missie en filosofie sta. Ze hebben oog voor de hele voedingsketen, het hele ecosysteem. Balans is het sleutelwoord. Balans voor de grond, de natuur, de boer en de klant. Alles wat stroomt is gezond. Voor veel mensen is de survival van het bos naar de supermarkt verplaatst. Ekoplaza is de eerste supermarkt waarin alle producten 100% biologisch zijn, met uitzondering van water, zout en producten uit de zee. Als klant verkeer je hiermee in een veilige haven.

Producten zijn puur, vers en onbewerkt. Het is de grootste investering die je in je lichaam kan doen. Vitale brandstof versterkt de sleutelfuncties, van de ontgifting, spijsvertering, hormoonbalans tot de stemming. Gezonde voeding geeft je het grootste potentieel om alles uit jezelf te halen. Om fris en helder de dag te starten en tevreden en dankbaar in slaap te vallen.

Voorkomen is beter dan genezen. Ik ben groot voorstander van de preventieve geneeskunde. Omdat we iedere dag eten en drinken, kunnen we niet om voeding heen. Kies voor levend voedsel. Vermijd geraffineerde suiker en kunstmatige E-nummers. Wees kritisch als een product meer dan 5 ingrediënten bevat of een 10-jarig kind de ingrediënten niet kan uitspreken.

Zorg dat je jezelf met liefde en aandacht voedt. Eet in goed gezelschap en neem er de tijd voor. Doe eens op je gemak boodschappen in een Ekoplaza en voel, ruik en proef hun producten. Proef de sfeer. Als je echte voeding eet in plaats van bewerkt voedsel, eet je veel minder. Koop liever 100 gram biologisch kip dan 300 gram plofkip. De eerste voedt je gezondheid en de tweede belast je gezondheid.

We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor de natuur. Voor de aarde. Ik wil hem graag vitaler en sterker aan de volgende generatie doorgeven. Mijn en jouw keuzes hebben uiteindelijk grote invloed. Start klein. Start op je bord. Kies voor voeding die jezelf en de natuur versterkt. Kies voor een gezonde toekomst. En geniet ondertussen voor de heerlijke smaken. Eet smakelijk!

Drs. Richard de Leth
Auteur bestsellers ‘OERsterk’, ‘OERsterk Leven’ en ‘OERsterk Eten’
www.oersterk.nu

Richard de Leth