Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

mama naar kind
Van iets naar niets


Ons bestaan is zo wonderlijk: vanuit het niets groeien we tot een compleet mens. Dat begint bij de voortplanting. Vanaf het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent is de foetus zo’n 2 millimeter groot. Aan het einde van de zwangerschap ligt dat rond de 50 centimeter! Zodra je kindje geboren is, groeit het in twee jaar tot een volwaardig wezentje. Zo puur als jouw kindje geboren wordt, zo puur kan jij voor hem zorgen. Met onze producten. Dat begint al bij jouw zwangerschap, want bij Ekoplaza zijn we op alle fases voorbereid. Bij ons vind je dàt wat je nodig hebt: niets meer en zeker niets minder. Alles van biologische kwaliteit. Zo puur mogelijk dus.

Zwangerschap

Bekijk alles 27

De wonderlijke zwangerschap
Niets zo verwonderlijk als een zwangerschap: vanuit het niets groeit er een compleet mensje in jouw buik. Vanaf het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent is de foetus zo’n 2 millimeter groot. Aan het einde van de zwangerschap ligt dat rond de 50 centimeter! Via jouw lichaam krijgt je kindje dankzij het vruchtwater alle benodigde voedingsstoffen binnen om te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. En dus is het heel belangrijk dat jij goed voor jezelf zorgt. Qua voeding, ontspanning en beweging! Bij Ekoplaza zijn we daar op voorbereid.

Naar zwangerschap shop

Het beste voor je kind
zit in onze natuur


Voor je baby wil je toch het allerbeste? Zodat dit prille lijfje zo puur mogelijk blijft? Daarbij geldt: wat je er niet op spuit, krijgt je baby ook niet binnen! Dus geen chemische, synthetische of kunstmatige dingen die je baby helemaal niet nodig heeft. Zo denken wij ook. Vandaar dat al onze producten zo dicht mogelijk bij de natuur staan, zonder synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Daarmee ondersteunen wij jou en je kindje in een gezonde, biologische leefstijl. Het beste voor jouw kind zit in onze natuur. Wij zien biologisch niet puur als verdienmodel. Een natuurlijke leefwijze zit diepgeworteld in ons DNA. Daarmee is voor ons, onze aarde en daarmee een gezonde toekomst voor de volgende generatie - jouw kindje - gewaarborgd.

Naar 0-4 maanden shop

0-4 maanden

Bekijk alles 42

Een hele nieuwe wereld
Toen je nog geen moeder was, stond je er misschien nog niet zo heel erg bij stil: de toekomst van onze planeet. Nu je kindje al wat langer op deze aardbol is en meer contact maakt met de wereld om zich heen, misschien wel. Hoe ziet zijn toekomst eruit? Hoe belangrijk is het dat hij kan opgroeien in een gezonde wereld? En besef je dat wij met z’n allen daar nu de basis voor leggen? Daar zelf verantwoordelijk voor zijn?

Eén planeet waar we goed voor moeten zorgen
Het is goed je bepaalde dingen te beseffen waar je aan kunt werken. Het allerlaatste nieuws: multinationals beloofden beterschap, maar wij worden nog steeds blootgesteld aan gezondheidsrisico’s van microplastics in verzorgingsproducten. Microplastics zijn stukjes plastic kleiner dan 5 millimeter die voor milieu- en gezondheidsproblemen zorgen. Het goede nieuws? De cosmetica-afdeling van Ekoplaza is helemaal plasticvrij! Sowieso proberen wij plastic zoveel mogelijk te weren in onze winkels. Want er is maar één planeet. En daar moeten we zo goed mogelijk voor zorgen. Zodat de toekomst van de volgende generatie, ook jouw kindje dus, gewaarborgd is.

4-6 maanden

Bekijk alles 62

6 tot 12 maanden: Mama weer aan het werk?
Misschien heb je het zo lang mogelijk weten te rekken, maar op een gegeven moment is je zwangerschapsverlof ten einde. Dat maakt het leven vaak hectisch en je kunt zelfs oververmoeid raken. Wij maken het jou makkelijk. Bestel je boodschappen online, dan staan ze in de winkel klaar of worden aan huis bezorgd, tot in je keuken! Via ekoplaza.nl of onze app heb je keuze uit 7.000 biologische producten en zet je zonder moeite elke dag een verse maaltijd op tafel. Zo houd je tijd over om lekker met je kindje te knuffelen.

Vers is nr. 1
Bij Ekoplaza staat vers op nummer één. Ons aanbod 'onbekende' groente, zoals aardperen, chioggiabieten en meiraapjes is groot. Allemaal hebben ze een eigen samenstelling qua vitamines en mineralen. En allemaal zijn ze vers, lekker én biologisch. Leuk om samen met je kindje nieuwe smaken te ontdekken!

Naar 6 tot 12 maanden shop

Vitatas

6-12 maanden

Bekijk alles 57

Healthy growing
Nee, we verzinnen het echt niet. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) onderzocht ons voedsel en wat blijkt: de helft van het voedsel op de Europese markt bevat pesticiden. Er zijn zo’n 81.000 monsters uit 29 Europese landen getest op 685 pesticiden. Bij 2,6% was er zelfs sprake van een overschrijding van de Europese normen. In meer dan een kwart van het onderzochte voedsel zaten sporen van meerdere pesticiden. Ook kruiden zijn bekeken: zo’n 15 % van het basilicum en de peterselie in Europa overschrijdt de toegestane pesticidenwaarden. Daar hoef jij je geen zorgen over te maken, als je kiest voor onze biologische producten.

Naar gezond opgroeien