Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Koolhydraatarm met
Ekoplaza & EKOmenu

Met de maaltijdboxen van Ekomenu eet je de komende vier weken koolhydraatarm, volgens de aanpak van Jasper Alblas. Jasper is namelijk een autoriteit op het gebied van koolhydraatarm eten. Met zijn hulp eet je vier weken lang koolhydraatarm en gezond!

ekomenu
Makkelijk koolhydraatarm

Je ontvangt vier weken lang het Koolhydraatarm menu van Ekomenu: maaltijdboxen met ingrediënten voor drie complete avondmaaltijden en bijbehorende recepten. Natuurlijk zijn de producten 100% biologisch.

Ga naar Ekomenu en kies daar voor het Koolhydraatarm menu, wekelijks, aantal personen en leverdatum. Voer bij bestelling de code: Koolhydraatarmewekenmetekomenu in zodat wij weten dat jij meedoet met de Koolhydraatarme weken en je het het gratis Receptenboek van Jasper ontvangt. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat je tenminste 4 weken meedoet. In 'Mijn Ekomenu' kun je altijd je leveringen aanpassen of pauzeren.

De kosten zijn 42 euro per box (3 maaltijden, 2 personen).

Bestel een koolhydraatarm menu

Gratis
7x7 afslank receptenboek

Laat je de rest van de dagen inspireren door de recepten uit het gratis receptenboek van Jasper Alblas. Dit ontvang je bij aanmelding voor het koolhydraatarme menu (vergeet niet de code in te voeren!). Natuurlijk krijg je ook blijven toegang tot alle koolhydraatarme recepten van Ekomenu.

Maak kennis met:
jasper

Jasper Alblas is de man achter de gelijknamige website www.jasperalblas.nl. Op deze website geeft Jasper samen met zijn team van voedingsexperts mensen met overgewicht gezond afslankadvies. Nadat hij in zijn directe omgeving mensen van verschillende typisch Westerse gezondheidsproblemen af had geholpen, besloot hij een website op te zetten om zijn succesvolle methode te delen.De aanpak van Jasper is een holistische. “Een gezond lichaam heeft geen overgewicht, dus eet en leef gezond en je overgewicht zal vanzelf verdwijnen”, aldus Jasper.

Geen poeders, pillen, repen of strenge regels, gewoon een recht-toe-recht-aan aanpak om je natuurlijke vetverbrandingsmechanisme te activeren.

 

koolhydraatarm voedingspatroon

Zoals je kunt zien bevatten sommige producten wel gewoon koolhydraten. Het gaat dan ook om een koolhydraatarm voedingspatroon, niet om een koolhydraatvrij voedingspatroon. Je lichaam heeft namelijk wel koolhydraten nodig om goed te functioneren.

Hierboven las je al dat energie op drie verschillende manieren in ons eten zit verpakt: in koolhydraten, vetten en eiwitten. Als je minder koolhydraten gaat eten is het belangrijk om meer vetten en eiwitten te gaan eten. De recepten hierboven bevatten de goede balans: niet veel koolhydraten, maar wel veel gezonde vetten en voldoende eiwitten zodat je toch voldoende energie binnen krijgt.

Koolhydraatarm koken
Drie recepten van Jasper Alblas
We eten om energie te krijgen. Die energie zit op 3 verschillende manieren in ons eten ‘verpakt’. Je hebt energie in de vorm van vetten, koolhydraten en eiwitten. Het Westerse voedingspatroon bevat tegenwoordig voornamelijk veel koolhydraten. We eten ze tijdens ons ontbijt (ontbijtgranen bijvoorbeeld), tijdens de lunch (een boterham) en tijdens het avondeten (pasta, aardappels of rijst). En dan eten we tussen de maaltijden door ook vaak nog makkelijke snacks die vol koolhydraten zitten, want suikers vallen ook onder koolhydraten. Recentelijk wetenschappelijk onderzoek toont aan dat zo veel koolhydraten tot allerlei gezondheidsproblemen kunnen leiden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: overgewicht, lekkende darm syndroom, moeilijke stoelgang en diabetes type 2.

“Maar geen brood, aardappels, pasta en rijst meer? Wat moet ik dan eten?”, zul je misschien denken. Gelukkig zijn er nog een heleboel andere lekkere voedingsmiddelen, we laten je er een paar zien.

Zaden, pitten

Bekijk alles 52