Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Gezonde leefstijl met
magnesium

 

Ons lichaam bestaat voor 4% uit mineralen. Dat lijkt niet veel, maar ze vormen onmisbare bouwstoffen voor je lichaam. Elk mineraal vervult minstens één functie die van wezenlijk belang is. Aangezien je lichaam niet in staat is mineralen zelf aan te maken, moet je ze dagelijks uit je voeding halen of via supplementen binnenkrijgen. Deze week in de schijnwerpers: magnesium.

Magnesium is een macro-element waarvan je lichaam meer dan 100 milligram per dag nodig heeft om alle lichaamsprocessen goed te laten functioneren. Een uitgebalanceerde voeding bevat voldoende van dit essentiële mineraal. Aangezien magnesium deelneemt aan meer dan 300 enzymatische reacties in je lichaam, waaronder diegene die zorg draagt voor het vrijmaken van energie, voor ons reden genoeg om wat producten voor te stellen die rijk zijn aan magnesium. Belangrijke noot: producten zijn rijk aan magnesium wanneer ze meer dan 112,5 mg magnesium per portie bevatten.

Magnesium

Maak kennis met:
's Werelds eerste gecertificeerd biologische magnesium

Denk je niet genoeg magnesium binnen te krijgen, dan kun je een supplement gebruiken. Royal Green introduceert de eerste biologisch gecertificeerde magnesium ter wereld. Hoe dat kan? Deze biologische magnesium komt uit zeesla en is dus geheel natuurlijk! Met dit magnesiumsupplement ondersteun je het normaal functioneren van je spieren en het draagt bij aan de aanmaak van botten en sterke tanden.

Bekijk alle supplementen

Vergeten granen
Ze zaten lang verstopt in een vergeten hoekje, maar nu veroveren ze de keuken weer. Gelukkig maar, want bulghur, gierst en boekweit zijn gemakkelijk, goedkoop en gezond! Behalve dat ze je lichaam meervoudige koolhydraten leveren, krijg je er ook een belangrijke hoeveelheid voedingsvezels, B-vitaminen en magnesium mee binnen.

Guilty pleasure
Pak gerust nog een stukje rauwe chocolade. Want dat is heel magnesium rijk. Dit komt door de bijzondere waarde van de cacaoboon! Met deze heel bijzondere smaken geniet je van elk hapje en heb je geen behoefte om een hele reep weg te werken.

Let's get nuts
Je weet vast dat noten goed binnen oervoeding passen. Deze voeding is gebaseerd op het voedingspatroon van jagers en verzamelaars. De genen zijn voor onze stofwisseling is hier nog steeds op ingesteld. Uit onderzoek blijkt dat oervoeding (dieet zonder zuivel of granen) gunstige effecten geeft op de bloeddruk, cholesterol en triglyceriden (soort van vet in je bloedbaan). Daarnaast passen noten binnen het gezonde Mediterrane dieet, waar diverse gezond- heidsvoordelen aan toegeschreven worden.