Zweedse bietenburgertjes met zoete aardappelfriet
Zweedse bietenburgertjes met zoete aardappelfriet

Hoofdgerecht

Zweedse bietenburgertjes met zoete aardappelfriet

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 715 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g rode bieten
400 g zoete aardappels
200 g kikkererwten
150 g sla melange
100 g meel
100 ml soja cuisine
2 tenen knoflook
1 ui
1 el sojasaus
1 el bakolie
1 el olijfolie
5 g verse peterselie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was of schil de zoete aardappels en snijd in frieten. Doe in een kom en druppel wat olijfolie erover. Spreid uit over de bakplaat en bak in 25-30 minuten bruin en gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  2. Snijd de gekookte bieten klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en dep droog met keukenpapier.
  3. Doe de ui, knoflook, kikkererwten, de helft van de rode bieten, de helft van de peterselie en meel in een grote kom. Pureer tot een gehakt-achtig mengsel. Breng op smaak met sojasaus, zout en peper.
  4. Verhit olie in een bakpan en schep met behulp van een lepel een klein hoopje van het bietenmengsel in de pan. Druk aan met de bolle kant van de lepel en bak op een middelhoog vuur bruin en krokant. Keer regelmatig, Schenk de soja cuisine erbij en verwarm nog 2-3 minuten in de saus.
  5. Was intussen de sla en laat goed uitlekken. Snijd de overgebleven bieten in kleine blokjes en schep door de sla. Serveer sla met de zoete aardappelfrieten en de rode bietenburgertjes in saus. Garneer met de overgebleven peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Tip: Ook lekker met koriander of gember door de bietenballetjes. Dit recept is afkomstig van EkoMenu