Lunch
Zuurkool Emmentalersnack
- • Lunch
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 100 g zuurkool, goed uitgeknepen
- • 50 g Emmentaler, geraspt
- • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- • 1 ui, in halve ringen
- • 1 el mosterd
- • 1 el honing
- • 1 el olijfolie
- • Scheutje witte wijn (of sherry)
- • Zout & peper
- • Eventueel: losgeklopte eidooier
BEreidings wijze
- Bak de ui zacht in de olie. Voeg na 5 minuten de zuurkool toe met een scheutje witte wijn en laat 10 minuten op laag vuur smoren met de deksel op de pan. Let op aanbakken.
- Roer de honing en de mosterd erdoor en haal de pan van het vuur. Meng de geraspte kaas erdoor en voeg eventueel peper en zout toe.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Verdeel de enigszins afgekoelde vulling over 4 plakjes bladerdeeg en vouw dicht tot langwerpige pakketjes (in de vorm van saucijzenbroodjes). Plak de randjes goed dicht met een beetje water en bestrijk eventueel de bovenkant met eigeel (voor glans).
- Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak de snacks in 15-20 minuten goudbruin en krokant. Zowel koud of warm erg lekker!
Boodschappen lijst
- Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Emmenthaler
9,10 220 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Catarratto Pinot Grigio
8,99 75 cl
removeadd product to cart - Zuurkool
1,39 500 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!