Zuurkool Emmentalersnack
Zuurkool Emmentalersnack

Lunch

Zuurkool Emmentalersnack

  • Lunch
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

100 g zuurkool, goed uitgeknepen
50 g Emmentaler, geraspt
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
1 ui, in halve ringen
1 el mosterd
1 el honing
1 el olijfolie
Scheutje witte wijn (of sherry)
Zout & peper
Eventueel: losgeklopte eidooier

BEreidings wijze

  1. Bak de ui zacht in de olie. Voeg na 5 minuten de zuurkool toe met een scheutje witte wijn en laat 10 minuten op laag vuur smoren met de deksel op de pan. Let op aanbakken.
  2. Roer de honing en de mosterd erdoor en haal de pan van het vuur. Meng de geraspte kaas erdoor en voeg eventueel peper en zout toe.
  3. Verwarm de oven voor op 225°C.
  4. Verdeel de enigszins afgekoelde vulling over 4 plakjes bladerdeeg en vouw dicht tot langwerpige pakketjes (in de vorm van saucijzenbroodjes). Plak de randjes goed dicht met een beetje water en bestrijk eventueel de bovenkant met eigeel (voor glans).
  5. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak de snacks in 15-20 minuten goudbruin en krokant. Zowel koud of warm erg lekker!

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter