Zoete bataatsoep met couscous
Zoete bataatsoep met couscous

Soep

Zoete bataatsoep met couscous

  • Soep
  • 4 personen
  • 481 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g couscous
2 el olie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 tl cajunkruiden
500 g zoete bataat, geschild en in kleine blokjes
1 l groentebouillon, vers of van een blokje
100 ml kokosmelk
sap van 1 limoen
Herbamare kruidenzout
topping:
25 g cashewnoten, geroosterd
2 eetl verse koriander, fijngehakt
2 eetl sangokiemen

BEreidings wijze

  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm intussen de olie en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. voeg de cajunkruiden toe en bak kort mee tot het gaat geuren.
  3. Schep de blokjes zoete bataat erdoor en bak even mee. giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken tot de bataten gaar zijn.
  4. Pureer alles kort met een staafmixer. voeg de kokosmelk en het limoensap toe, schep de couscous erdoor en maak op smaak met Herbamare kruidenzout.
  5. Verdeel over 4 kommen of mokken en top met cashewnoten, koriander en kiemen.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 15 minuten Bron: Lekker Weten lente