Soep
Zoete bataatsoep met couscous
- • Soep
- • 4 personen
- • 481 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 500 g zoete bataat, geschild en in kleine blokjes
- • 200 g couscous
- • 100 ml kokosmelk
- • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- • 1 ui, fijngesneden
- • 1 limoen, het sap
- • 2 el olie
- • 2 tl cajunkruiden
- • Snufje herbamare kruidenzout
- • TOPPING:
- • 25 g cashewnoten
- • 2 el sangokiemen
- • 2 el verse koriander, fijngehakt
BEreidings wijze
- Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm intussen de olie en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. voeg de cajunkruiden toe en bak kort mee tot het gaat geuren.
- Schep de blokjes zoete bataat erdoor en bak even mee. giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken tot de bataten gaar zijn.
- Pureer alles kort met een staafmixer. voeg de kokosmelk en het limoensap toe, schep de couscous erdoor en maak op smaak met Herbamare kruidenzout.
- Verdeel over 4 kommen of mokken en top met cashewnoten, koriander en kiemen.
Boodschappen lijst
- Zoete bataat
4,99 1 kg
removeadd product to cart - Herbamare kruidenzout original
4,19 125 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Volkoren couscous
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Cashewnoten
3,09 120 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 15 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!