Zoete bataat-andijvie stamppot met gehacktballen en uiensaus
Zoete bataat-andijvie stamppot met gehacktballen en uiensaus

Hoofdgerecht

Zoete bataat-andijvie stamppot met gehacktballen en uiensaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 444 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 kg zoete bataat, geschild en in gelijke stukken gesneden
400 g andijvie, gesneden
225 g doperwten
4 gehacktballen
2 uien, grof gesneden
1 teen knoflook, geperst
Scheutje witte wijn of bouillon
Scheutje olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de bataten gaar in ruim water met eventueel zout (ca 15-20 minuten). Voeg in de laatste minuten de erwten toe.
  2. Verhit intussen een koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de uien in 5 minuten zacht op middelhoog vuur, blus af met een scheut witte wijn of bouillon en verwarm nog 1 minuut.
  3. Bak intussen in een andere pan de gehacktballen volgens aanwijzingen op de verpakking.
  4. Giet de bataten met de erwten af, voeg de geperste knoflook toe en een scheut olijfolie. Breng goed op smaak met zout en peper en stamp de rauwe andijvie erdoor.
  5. Serveer de stamp met gehacktballen en uiensaus.

Boodschappen lijst

  • product
    Doperwten

    2,19 350 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gesneden andijvie

    2,29 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart

Tips

De vegetarische gehacktballen zijn uitsluitend verkrijgbaar in fysieke Ekoplaza winkels. Wijntip! Chimango Charodonnay: Een zachte wijn met een breed smaakpallet dat past bij vele vegetarische gerechten. Dit gerecht komt uit Lekker Weten Zomer