Hoofdgerecht
Zoete bataat-andijvie stamppot met gehacktballen en uiensaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 444 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 kg zoete bataat, geschild en in gelijke stukken gesneden
- • 400 g andijvie, gesneden
- • 225 g doperwten
- • 4 gehacktballen
- • 2 uien, grof gesneden
- • 1 teen knoflook, geperst
- • Scheutje witte wijn of bouillon
- • Scheutje olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de bataten gaar in ruim water met eventueel zout (ca 15-20 minuten). Voeg in de laatste minuten de erwten toe.
- Verhit intussen een koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de uien in 5 minuten zacht op middelhoog vuur, blus af met een scheut witte wijn of bouillon en verwarm nog 1 minuut.
- Bak intussen in een andere pan de gehacktballen volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de bataten met de erwten af, voeg de geperste knoflook toe en een scheut olijfolie. Breng goed op smaak met zout en peper en stamp de rauwe andijvie erdoor.
- Serveer de stamp met gehacktballen en uiensaus.
Boodschappen lijst
- Doperwten
2,19 350 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gesneden andijvie
2,29 150 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart
Tips
De vegetarische gehacktballen zijn uitsluitend verkrijgbaar in fysieke Ekoplaza winkels. Wijntip! Chimango Charodonnay: Een zachte wijn met een breed smaakpallet dat past bij vele vegetarische gerechten. Dit gerecht komt uit Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!