Zoete aardappel met geitenhangop en appel-kaneel crunchy
Zoete aardappel met geitenhangop en appel-kaneel crunchy

Bijgerecht

Zoete aardappel met geitenhangop en appel-kaneel crunchy

  • Bijgerecht
  • 2 personen
  • 465 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g geitenyoghurt
4 (witte) zoete aardappel, in partjes gesneden (ongeschild)
2 el crunchy muesli appel kaneel
1 el plantaardige olie
1 el ahornsiroop
Klein handje muntblaadjes, grof gescheurd

BEreidings wijze

  1. Maak de hangop de avond tevoren: bekleed een vergiet met een schone theedoek en giet hierin de geitenyoghurt. Hang boven een kom om het vocht op te vangen en zet zo een nacht in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Smeer de zoete aardappelpartjes in met de olie. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 20 minuten gaar en bruin.
  4. Schep de hangop van de doek in een kommetje en roer even los.
  5. Verdeel de zoete aardappel over 2 borden en schep er wat hangop bij. Druppel de ahornsiroop erover en garneer met munt en crunchy muesli.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.