Ontbijt
Zelfgemaakte granola
- • Ontbijt
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g 4-korenvlokken
- • 100 g zonnebloempitten
- • 100 g kokosolie
- • 75 g vloeibare honing
- • 75 g pecannoten
- • 60 g gula java cacao
- • 50 g volkorenmeel, gezeefd
- • 1-4 tl zeezout
BEreidings wijze
- erwarm de oven voor op 150°C. Hak de pecannoten grof en meng de 4-korenvlokken, meel, zonnepitten, pecannoten, gula java en zout in een schaal door elkaar. Verwarm in een pannetje de kokosolie tot vloeibaar en meng de honing er doorheen. Giet dit mengsel door de vlokken en hussel goed. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en verdeel het mengsel erover. Bak de granola krokant in 30 tot 35 minuten. Schep het mengsel tijdens het bakken iedere 10 minuten om. Laat de granola buiten de oven op de bakplaat afkoelen. Bewaar de granola in een luchtdicht verpakking of een weckpot.
Boodschappen lijst
- Volkoren speltmeel
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Kokosolie geurloos
5,49 500 Ml
removeadd product to cart - Bloemenhoning
4,89 450 Gram
removeadd product to cart - Pecannoten
3,89 75 Gram
removeadd product to cart - 4 korenvlokken
2,69 500 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloempitten
2,19 250 Gram
removeadd product to cart - Gula Java cacao
20,95 390 Gram
removeadd product to cart - Keltisch zeezout
2,49 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Tip: Voor een tarwe- en glutenvrije variant gebruik je havervlokken van Lieke is vrij en Bioculinair boekweitmeel.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!