Hoofdgerecht
Zeewiernoodles met spicy tofu
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g stevige tofu
- • 250 g zeewiernoedels
- • 50 g verse wakame of 5 g gedroogde wakame
- • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
- • 1 cm gember, geschild en fijngehakt
- • 1 flinke rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- • 1 flinke teen knoflook, gepeld en fijngehakt
- • 1 flinke paksoi, in stukken
- • 1 prei, schoongemaakt en in ringen
- • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- • 4 el shoyu
- • 4 el ketchup
BEreidings wijze
- Haal de tofu uit de verpakking en dep goed droog. Snijd driehoekjes van de tofu met een dikte van ongeveer 1 cm. Dep nogmaals goed droog.
- Meng in een kom shoyu, ketchup, knoflook, gember, paprikapoeder en sambal naar wens (proef de saus en voeg dan de sambal toe voor gewenste pittigheid) en bedek hiermee in een schaal de tofudriehoekjes.
- Dek de schaal af en zet een nacht of een aantal uur in de koelkast, zodat de marinade goed kan intrekken. Schep af en toe om.
- Giet de volgende dag of na een paar uur de overtollige saus af en vang op. Wel de gedroogde wakame volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet af en dep goed droog. Indien vers, was goed en zorg dat het eventuele pekelzout is afgewassen. Dep droog en snijd in kleine stukjes.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een schepje kokosvet in de koekenpan. Fruit hierin de ui in 5 minuten goudbruin. Voeg vervolgens knoflook, gember en chilipeper toe en bak ongeveer 1 minuut. Voeg paksoi en prei toe en roerbak totdat alles bijna zacht is. Blus af met de shoyu (let op, dit is heel zout, dus ga voorzichtig te werk en proef goed). Voeg vervolgens mirin en ahornsiroop toe. Roerbak nog even door totdat de paksoi en prei gaar zijn. Zet het vuur uit en meng de noedels met de wakame.
- Verhit voor de Spicy Tofu een flinke laag olie in de koekenpan. Bak hierin de tofudriehoekjes aan alle kanten goudbruin.
- Serveer de krokant gebakken tofudriehoekjes met het warme noedelzeewiermengsel en garneer met wat van de overgebleven tofumarinade, stukjes verse bosui, sesamzaadjes en zwarte peper.
Boodschappen lijst
- Tofu naturel
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Shoyu (mild)
3,39 145 Ml
removeadd product to cart - Tomatenketchup
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Wakame
12,19 50 Gram
removeadd product to cart - Bruine rijstnoedels wakame
4,19 250 Gram
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Paksoi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Mirin (zoete kookwijn)
6,09 250 ml
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
9,29 250 Ml
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 Ml
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!